égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – Ételek, melyek elősegítik a gyógyulást

A vágott, szúrt sebeket a legtöbb ember csak külsőleg kezeli, kitisztítja, bekeni őket, majd ragtapaszt, kötszert helyez rájuk. Sokan nem is tudják, hogy megfelelő táplálkozással a gyógyulási folyamat felgyorsíthat. A következőkben arról esz szó, hogy mit érdemes fogyasztani a bőr gyorsabb regenerálódása érdekében.

A sebgyógyulást elősegítő ételek

Proteinben gazdag ételek

A proteinekben gazdag étrend segít abban, hogy a bőr rugalmas maradjon és könnyebben meggyógyuljon. Ha a sejtek megsérülnek, a proteinek építőkockákként viselkednek és segítenek a regenerálódásban. A proteinek aminosavakból épülnek fel, állati és növényi eredetű ételekben is fellelhetőek, így például a csirkemellben, sovány marhahúsban, a lazacban, tojásban, babban és tejtermékekben.

A- és C-vitaminban gazdag ételek

Az A- és C-vitamin megerősíti a bőrt és segít a sejtnövekedésben és fejlődésben. A sötétzöld és narancssárga zöldségek nagyszerű A-vitamin források, így a gyorsabb sebgyógyulás érdekében érdemes például sárgarépát, brokkolit és kelbimbót enni. Figyelj azonban, hogy ne vigyél be túl sok A-vitamint a szervezetedbe, mivel az gondokat okozhat. Az olyan citrusfélék, mint a narancs, a grapefruit vagy a citrom gazdagok C-vitaminban. Az A-vitaminnal ellentétben ebből bármennyit bevihetsz, nem lesz tőle bajod.

Méz

A mézet évszázadokon keresztül használták különböző bőrproblémák, sebek és égési sérülések kezelésére. Manapság kezdi ismét felismerni a hasznosságát az orvostudomány. Különlegessége, hogy gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatását nem elfogyasztva, hanem a sebre kenve, külsőleg fejti ki. Ma már kaphatóak külön orvosi célokra kifejlesztett mézek, ezek megszüntetik a seb pirosságát, lelohasztják a duzzanatot és minimálisra csökkentik a hegesedés esélyét.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll