égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés és fertőtlenítés sós vízzel

A sós vizes borogatás, áztatás ismert házi praktika a sebkezelésben. Sok más népi módszerrel ellentétben ez valóban hasznos, bár alkalmazása inkább csak a kisebb, otthon is kezelhető sebek esetében ajánlott, a komolyabb sérülésekkel mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Miért jó a sós víz?

A sós víz gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású, ezen tulajdonságainak köszönhetően pedig felgyorsítja a gyógyulást. Mivel a só magában rendkívül erős és kellemetlen maró, égő érzést okoz, ezért ajánlott langyos vízben feloldani azt. Egy pohárnyi vízhez körülbelül egy evőkanál sót érdemes adagolni.

Hogyan alkalmazzuk a sós vizet a sebkezelésben?

Ha a kezünkön vagy a lábunkon található a sérülés, töltsünk meg egy edényt langyos vízzel és tegyünk bele néhány evőkanálnyi sót, majd kevergessük, amíg só fel nem oldódik. Körülbelül 15 percig áztassuk az oldatban a sérült végtagot, majd hideg vízzel öblítsük le.

Ha a seb nagyobb kiterjedésű és nem egy könnyen beáztatható helyen van, engedj a kádba vizet, majd tegyél hozzá egy pohár sót. A kezeddel kevergesd addig, amíg a só teljesen fel nem oldódik, majd ülj bele a vízbe körülbelül 15 percre. Ha végeztél, öblítsd le magadról a sós vizet.

Mikor ne alkalmazzuk a sós vizes sebkezelést?

Ne áztasd sós vízbe a sebet, ha még vérzik, legfeljebb óvatosan dörzsöld meg egy sós vízbe áztatott gézdarabbal. Ha a vérzés nem áll el, fordulj orvoshoz. Ne feledd, a sós víznek több jótékony hatása is van, de ettől még nem csodaszer: a súlyos, mély sebekkel mindenképpen fordulj orvoshoz. Ha kétségeid vannak afelől, hogy sebednek jót tenne-e a sós víz, kérd ki orvosod véleményét.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll