égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – Az összevarrt sebek tisztítása

A varratok a mély sebek lezárását, gyógyulását segítik. Bár az összevarrást orvos végzi, ez nem jelenti azt, hogy nem kell kivennünk a részünket a sebkezelésből. A következőkben az ilyen sebek megtisztításáról lesz szó.

Sebkezelés és sebtisztítás összevarrt sebek esetén

Az orvosok általában azt tanácsolják, hogy csak 24-48 órával az összevarrás után mossuk meg először a sebet. Ez azért fontos, hogy a varratok zavartalanul tehessék a dolgukat és megkezdhessék a seb összezárását. Ha lejárt az orvos által javasolt idő, tiszta, meleg vízzel mosd meg a sebet, de szappant vagy egyéb tisztítószert ne használj. Egy nedves géz- vagy anyagdarabbal nagyon óvatosan paskold meg, hogy a varratokra ragadt szennyeződéseket eltávolítsuk.

Ha a sebből tiszta, sárgás váladék szivárog, kötést kell rá helyezni. Ajánlott az aluderm sebtapaszok és kötszerek használata, mivel ezek felületén alumíniumréteg található, mely a középső nedvességzáró rétegbe vezeti a sebből érkező váladékokat, ezzel szárazon tartva azt. Komoly előnyük, hogy nem ragadnak a sebbe, így nem tépik fel a varratokat és egyéb módon sem okoznak fájdalmat.

A seb körüli területet is mossuk meg alaposan, hogy onnan se kerülhessen fertőzést okozó szennyeződés a sérülésbe. Itt már használhatunk szappant vagy egyéb tisztálkodószert, de figyeljünk, hogy az ne kerüljön a sebbe. Mindenképpen fordulj orvoshoz, ha szürkés folyadékot látsz szivárogni a sebből, ha piros csíkok indulnak ki a sebből vagy annak környékén érzéketlenséget tapasztalsz.

Megfelelő sebkezelés mellett meddig tart a gyógyulás?

A gyógyulás gyorsasága függ a seb elhelyezkedésétől is, a kérdek környékén lévő sebek például nehezebben zárulnak össze és nehezebben gyógyulnak, mivel ez a terület sokszor van mozgásban. A gyógyulást felgyorsíthatja, ha a lehetőségekhez képest keveset mozgatjuk a sérült testrészt és megpróbáljuk azt a szív vonala fölött tartani. A varratok általában 3-14 napig maradnak a sebben.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll