égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – A sebgyógyulás folyamata

A sebgyógyulás folyamatának ideje több tényezőtől függ, de általában néhány hét alatt lezajlik. Milyen lépései vannak a regenerációnak? Mit tehetünk azért, hogy a sebeink minél gyorsabban meggyógyuljanak?

A sebgyógyulás elősegítése

Az első lépés a vérzéscsillapítás. A legkisebb sebek is legtöbbször vérzéssel járnak, hiszen a bőrben lévő hajszálerek megsérülnek. Az ilyen típusú vérzés a szervezetünk véralvadási folyamatának következtében nagyon gyorsan elmúlik. Vannak azonban mélyebb sebek, amelyek nagyobb ereket, artériákat vagy vénákat is érinthetnek. Az előbbi esetben élénk színű vér spriccel a sebből, utóbbinál pedig sötétvörös vér folyik. Ha ilyen jellegű vérzést tapasztalunk, akkor törekedni kell arra, hogy nyomó-, illetve fedőkötés alkalmazásával elállítsuk a vérzést, hiszen az artériás és a vénás vérzés is gyors és jelentős vérveszteséggel jár, amivel csak fokozza és súlyosbítja a seb által okozott károsodást, valamint a fájdalmat.

Ellenőrizni kell a sebszéleket. Ha a sérülés széle egyenetlen az egyrészt lassítja a gyógyulás folyamatát, másrészt pedig növeli a fertőzés kockázatát. Ha nem ép a sebszél, akkor keressünk fel egy orvost!

Megfelelő elsősegély nyújtás vagy egyéb kezelés után a sérült bőrben elindulnak a sebgyógyulás folyamatai. Az alsóbb, egészséges sejtek osztódásba kezdenek, így pótolják a roncsolt sejteket.

A sérülések sokszor nagy fájdalommal járnak. Sok ember hajlamos arra, hogy ilyenkor azonnal fájdalomcsillapítókat vesz be, hogy minél gyorsabban mérséklődjön a kellemetlen érzés. Azt azonban tudnunk kell, hogy ez csak átmeneti megoldás. A gyógyszer hatása elmúlik, a fájdalom kiújul. Ilyenkor ne nyúljunk egy újabb pasztilláért, helyette inkább siessünk az orvoshoz, mert az erős fájdalom arra utalhat, hogy a sérülésünk súlyosabb, mint amilyennek gondoljuk.

Milyen termékekkel segíthető elő a sebgyógyulás?

Ajánlott az olyan sebtapaszok használata, mint a Soft1 vagy az aluderm, ezek rendkívül jó nedvszívó hatással rendelkeznek és nem ragadnak bele a sebbe, így tiszta környezetet biztosítanak a gyógyuláshoz és nem tépik fel a gyógyulófélben lévő sebet a kötés cseréjekor.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll