égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – A mély sebek gyógyulásának felgyorsítása

A kisebb sebek esetében az otthoni sebkezelés is elegendő, de mélyebbek esetében gyakran orvosi beavatkozásokra is szükség van, például, ha össze kell ölteni a sebet vagy el kell távolítani belőle az elhalt szöveteket. Bár itt a sebkezelés fő részét az orvos végzi, mi is sokat tehetünk azért, hogy sebünk gyorsabban gyógyuljon.

A sebgyógyulás felgyorsítása

Kerüld az olyan gyógyszereket, kenőcsöket, melyek lassíthatják a gyógyulás folyamatát. Ilyenek például a gyulladáscsökkentő gyógyszerek és a fertőtlenítő krémek. Ezek lelassíthatják a sejtfejlődést vagy károsíthatják a sejteket, ami lassabb regenerációhoz vezet. Kérd ki orvosod véleményét azzal kapcsolatban, hogy milyen gyógyszereket érdemes kerülnöd.

Az egészséges táplálkozás szintén felgyorsítja a sebgyógyulást. Egyél sovány húsokat és halat, melyekben protein található és C-vitaminban gazdag zöldségekből és gyümölcsökből is sokat fogyassz. A C-vitaminban sok a kollagén, ami segíti a szövetek regenerálódását.

Csak akkor cseréld ki a kötést, ha szükséges. Általában a napi egyszeri csere is elég, kivéve, ha a kötszer piszkos vagy nedves lesz. Ez azért ajánlott, mert a seb könnyebben gyógyul meleg, háborítatlan környezetben.

Fontos a megfelelő kötszerek használata is az aluderm és Soft1 termékcsalád kötszerei nagyszerű nedvszívó képességgel rendelkeznek, ezzel ideális környezetet teremtve a sebgyógyuláshoz, ráadásul nem ragadnak a sebbe, így nem szakítják fel azt a kötszer cseréjekor.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll