égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – A lábszárfekély

Hogyan kezelhető a lábszárfekély?

A gyomorfekéllyel ellentétben a lábszárfekély felismerése egyszerűbb, hiszen a tünetek az alsó végtagon jól láthatóak. A lábon lévő bőr szövetei elhalnak, ezáltal szövethiány alakul ki. A betegség elsősorban az idősebb nőket és férfiakat érinti. A fekélyes sebek nagyon nehezen gyógyulnak, és gyakran kiújulnak.

Mint a fekélyes megbetegedések minden típusát, úgy a lábszárfekély kialakulását is elősegíti a dohányzás, valamint bizonyos fájdalomcsillapítók rendszeres szedése. Cukorbetegség is kiválthat lábszárfekélyt, illetve bármilyen betegség, amelynek következtében az immunrendszer legyengül. Az érszűkület, érelmeszesedés szintén elősegítheti a lábszárfekély létrejöttét.

Mik a lábszárfekély kezdeti tünetei?

A lábunkon duzzanatok, valamint visszerek jelenhetnek meg. A végtagban lévő vérkeringési zavarokból adódóan zsibbadást, izomgyengeséget is érzékelhetünk.

A rendszeres bőrgyógyászati vizsgálatok nagyon fontosak, hiszen ezek során kiszűrhető a betegség. Mit tehetünk még annak érdekében, hogy megelőzzük a lábszárfekély kialakulását?

Éljünk egészségesebb életet! Hagyjunk fel a dohányzással, táplálkozzunk megfelelően, mozogjunk rendszeresen!

Emellett fektessünk kellő hangsúlyt a higiéniára, mindennap mossuk meg a lábunkat szappannal és langyos vízzel! Figyeljünk arra, hogy a lábunk mindig puha és hidratált legyen, ugyanis a bőr berepedezésével a kórokozók könnyebben jutnak a szervezetbe. Minden tünettel forduljunk orvoshoz, aki a legmegfelelőbb kezelési módot fogja javasolni!

Mi tegyünk, ha már kialakult a lábszárfekély?

Ne álljunk neki egyedül a kezelésnek, mindenképpen forduljunk orvoshoz. Fontos, hogy megállítsuk a fekélyesedést, ezért alaposan fertőtleníteni kell a sebet, majd megfelelő kötszerrel lefedni és rendszeresen cserélni a kötést, egészen a gyógyulásig. Az aluderm kötszerek használata erősen javasolt, mivel ezek felületén alumíniumréteg található, mely a sebből érkező váladékokat a középső, nedvességzáró rétegbe vezeti. Ez amellett, hogy tiszta környezetet biztosít a sebnek, a kötszer sebbe való beleragadását is megakadályozza.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll