égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – A kisebb szúrt sebek ellátása

A tépett vagy vágott sebekkel ellentétben a kisebb szúrt sebek nem mindig járnak komoly vérzéssel, de mivel mélyebbre hatolnak, nagyobb fertőzésveszélyt hordoznak magukban. Ebben a cikkben a szúrt sebek helyes sebkezelését mutatjuk be.

Elsősegély és sebkezelés szúrt seb esetén

Tegyél egy steril gézlapot a sebre, amíg a vérzés el nem áll. Ha átvérzik, ne vedd le, helyezz a tetejére egy újabb gézlapot. Csak akkor vedd le ezeket, ha a vérzés már elállt.

Óvatosan tisztítsd meg a sebet és környékét szappanos vízzel. Ha az idő és a sérült állapota engedi, ezt kétszer is megteheted. Ha a seb már nem vérzik és tiszta is, kend be fertőtlenítővel, ez egy nagyon fontos része a sebkezelésnek.

A seb lefedésére használt kötszer vagy ragtapasz belsejére is tehetsz fertőtlenítőt a nagyobb sterilitás érdekében. Hat-nyolcóránként cserélj kötést. Ajánlott az aluderm és a Soft1 ragtapaszok és kötszerek használata, mivel kiváló nedvszívó képességgel rendelkeznek és nem ragadnak a sebbe, így nemcsak tisztán tartják azt, de cseréjük is egyszerű és fájdalommentes.

További tippek és tanácsok

  • Ha a seb erősen vérzik és úgy ítéled meg, hogy orvosi ellátásra van szüksége a sérültnek, akkor is végezd el a fenti lépéseket, amíg a segítség megérkezik.
  • Mindig vigyél magaddal egy kisebb elsősegély csomagot, ha túrázni indulsz vagy egyéb programot tervezel.
  • A kötszer cseréjekor figyelj oda a fertőzésre utaló jelekre. Ha duzzanatot, váladékozást, pirosságot tapasztalsz, mindenképpen fordulj orvoshoz.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll