égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – A hegek kialakulása

A sebgyógyulás folyamatának természetes velejárója, hogy hegek alakulnak ki a sérülések helyén. A hegek keletkezése számos esetben végbemehet: pattanások, műtéti vágások, közlekedési baleset következtében kialakult sebek, égési sérülések, anyajegyek vagy akár himlőpöttyök gyógyulása során. A hegeket (az elhízáshoz hasonlóan) a legtöbb ember mindössze esztétikai problémaként éli meg és kezeli, pedig bizonyos egészségügyi kockázatokkal is járhatnak.

A hegek kialakulását alapvetően három tényező befolyásolja

Először is az illető életkora. Minél fiatalabb valaki, annál gyorsabban megy végbe a sebgyógyulás folyamata, ami azt eredményezi, hogy a hámsejtek könnyebben elburjánzanak, azaz könnyebben alakulnak ki vastagabb hegek.
Ha a gyógyulófélben lévő sérülés olyan helyen van, ahol nagy megerőltetésnek van kitéve a bőr, például erősen húzódik (a váll vagy a hát területén), akkor ott nagyobb eséllyel keletkeznek csúnyább, nagyobb hegek.

A genetikai adottságok szintén befolyásolják a hegképződést. Általánosságban az mondható el, hogy a sötétebb bőrű emberek esetében nagyobb a valószínűsége a megmaradó sebhelyek kialakulásának.

A hegek képződése egy természetes folyamat, a sebgyógyulás velejárója. A hegek eleinte sötétlila színűek, idővel azonban színtelenné válik, illetve sok heg teljesen el is múlik.

Hogyan lehet csökkenteni a hegesedés mértékét a sebkezelésben?

A hegek méretét, kinézetét természetesen a sebkezelés minősége is befolyásolja, ha megfelelő módon látjuk el a sérülést, a megfelelő kötszerekkel, akkor minimálisra csökkenthetjük a hegesedést. Az aluderm sebtapaszok például kiváló nedvszívó képességűek, így tisztán tartják a sebet és nem ragadnak bele, így a kötszer cseréjekor nem tépjük fel újra és újra vele a gyógyulófélben lévő sebet. A Burn Free gél szintén segít az egyes égési sérülések hegmentes gyógyulásában, mivel már az első pillanattól kezdve hűsíti és nyugtatja a bőrt.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll