égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – A hegek kezelése, eltávolítása

A hegek különböző típusú sérülések gyógyulása során keletkeznek a bőrünkben lévő hámsejtek túlburjánzása következtében, ezért a kezelésük is eltérő módszerekkel történhet. Tudnunk kell azonban, hogy a sebhelyek teljesen és véglegesen soha nem szüntethetőek meg, ezért a legjobb, ha megfelelő sebkezeléssel minél inkább megpróbáljuk elkerülni a kialakulásukat. A kezelésükkel csupán halványítani tudjuk a heget. A módszerek eredményessége azon is múlik, hogy mennyire régi hegről van szó. Minél frissebb egy heg, annál nagyobb hatékonysággal kezelhető.

Milyen módszerek közül választhatunk a sebhelyek kezelésére?

A kíméletesebb megoldások közé tartoznak a szilikon tapaszok, illetve a különböző gélek és krémek. Ezek hatékonyan enyhítik a fájdalmat, gyulladáscsökkentő hatással bírnak, és ami a legfontosabb, elsimítják a már meglévő hegeket.

Ha a nagyobb kockázattal járó orvosi beavatkozásokat választjuk, akkor a sugárkezelés, lézerkezelés, műtét és szteroidos injekció állnak rendelkezésünkre.

A lézersugár segítségével az orvosok el tudják távolítani akár a mélyebb szöveteket is. Olyan módszer is létezik, amelyben egy csiszolóanyag segítségével távolítják el a bőr hámrétegét.
A műtét során a heget kimetszik a bőrből, majd a seb széleit összevarrják.

Azonban azzal érdemes tisztában lennünk, mielőtt vállalkozunk a fenti módszerek bármelyikére, hogy a műtéti beavatkozások nem mindig hatékonysága, sőt esetenként csúnyább is lesz a heg, mint amilyen volt. (Az arcon lévő sebek és sebhelyek gyógyulási esélye a legnagyobb.) További hátrányuk, hogy ezek nagyon drága eljárások.

Milyen eredmény érhető el megfelelő sebkezeléssel?

Sok sérülés nyomtalanul elmúlik vagy alig látható heget hagy maga után, megfelelő sebkezelés esetén. Ebbe a megfelelő kitisztítás, fertőtlenítés mellett a jó minőségű kötszerek kiválasztása is beletartozik. Az aluderm és a Soft1 tapaszok és kötszerek használata különösen ajánlott. Az aluderm termékek felszínén található alumíniumréteg hatékonyan elvezeti a sebből érkező váladékokat, ezzel biztosítva a tiszta környezetet a gyógyuláshoz és csakúgy, mint a Soft1 tapasz, nem ragad bele a sebbe, így azt a kötszer cseréjekor sem éri irritáció.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll