égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – A felfekvés fokozatai

A felfekvés tünetei a fekvő betegek körében már egészen rövid idő elteltével jelentkezhetnek (akár egy hét alatt is) annak következtében, hogy a bőr nagy nyomásnak és dörzsölésnek van kitéve, emiatt az érzékeny bőr szövetei nem jutnak elegendő oxigénhez, és könnyen roncsolódnak. A felfekvésnél az előrehaladottsága, valamint a súlyossága alapján különböző fokozatokról beszélhetünk.

Milyen fokozatai és tünetei vannak a felfekvésnek?

Az első stádiumú felfekvésnél állandó bőrpirosság alakul ki, amely az érintett terület tehermentesítése következtében sem szűnik meg. A bőr megkeményedhet, felduzzadhat, fájdalmas érzést kelthet.

A felfekvés második stádiumában a bőr jelentősen roncsolódik. Ebben a fázisban hólyagok alakulhatnak ki az érintett bőrfelszínen. Ez szintén nagy fájdalommal jár.

A harmadik stádiumú felfekvés esetén már a mélyebb szövetek is károsodnak (mint például az izomszövet, azonban ebben a fokozatban a csontokat még nem éri a felfekvéses seb). A bőr sötét elszíneződése figyelhető meg. A seb szárazzá, érzéketlenné válik. Esetenként gennyező, kellemetlen szagú váladék is szivároghat a sérülésből.

Ha a felfekvéses sebeket nem kezelik, akkor az elfertőződhet, valamint gyorsan továbbterjedhet. Így alakulhat ki a negyedik stádiumú felfekvés, amely már a csontok területéig terjed. A szövetek nagy területen roncsolódnak, elhalhatnak, illetve fekete elszíneződést tapasztalhatunk.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll