égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – A fekélyekről általában

Mik azok a fekélyek?

Fekélyek kialakulhatnak a bőrünk felszínén, valamint a belső szerveink falában is. Kiváltó okuk előbbi esetben a bőr, utóbbiban a szerveket körülvevő nyálkahártya elhalása. Ennek a szövetelhalásnak több oka is lehet: valamilyen hőhatás (égés vagy fagyás), kémiai hatás (sugárzás éri a testet vagy maró anyaggal érintkezik), illetve a gyulladások, gennyesedések is az okok között szerepelnek.

A fekély minden életkorban kialakulhat (fiatalabb korban gyorsabb a gyógyulás folyamata).

Vajon mitől alakulnak ki a fekélyek?

A probléma összetett, több különböző oka lehet a fekély kialakulásának. Például a gyomorsavtúltengés, amit elsősorban a helytelen táplálkozás, helytelen életmód vált ki. Az olyan káros szenvedélyek, mint a dohányzás és az alkoholfogyasztás tovább növelik a betegség kialakulásának esélyét.

Az életmódváltás fontos, hiszen nemcsak a fekély, hanem rengeteg egyéb betegség is elkerülhetővé válik, ha helyes próbálunk élni. Ne fogyasszunk cukros, szénsavas üdítőitalokat, hiszen ezek fokozzák a gyomorsav termelődését. Együnk rostban gazdag élelmiszereket, és mozogjunk rendszeresen!

Ezeket betartva megelőzhetjük a fekély kialakulását, illetve ha már kialakult a betegség, akkor felgyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát. A helyes életmód mellett a fekélyek gyógyulási sebessége attól is függ, hogy melyik testrészünket, melyik szervünket érinti a betegség, illetve hogy milyen mély a seb.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll