égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – A fekélyek kezeléséről

Hogyan fékezhető meg a fekély terjedése?

Ha a fekélyes sérülések már kialakultak a testünk valamelyik részén, akkor a legfontosabb teendő, hogy megállítsuk a betegség terjedését, súlyosbodását, elfertőződését. Lássuk, hogy mikre kell odafigyelnünk, ha azt szeretnénk, hogy a fekélyes seb minél hamarabb meggyógyuljon!

Érdemes legalább két óránként mozgatni a beteget. Ennél hosszabb időt ne töltsön egy pozícióban!

Biztosítsunk megfelelő hőmérsékletet a helyiségben, így elkerülhetjük, hogy a beteg izzadni kezdjen, ami csak tovább rontaná a fekély állapotát.

Ha tehetjük, akkor hívjunk orvost a beteghez, hogy mérje fel a felfekvés súlyosságát. Minél korábbi stádiumban elkezdjük kezelni a sebeket, annál kevesebb lesz a komplikáció, annál kevesebb fájdalommal jár, illetve annál kisebb a felülfertőzés esélye.

Soha ne kezdjük el magunktól (orvosi felmérés és kezelési tanács nélkül) ellátni a fekélyes sérüléseket. A legjobb szándékkal is ronthatunk a sebek állapotán, ha nem szakszerűen járunk el, vagy ha nem megfelelő eszközöket, termékeket használunk a kezelés során.

Milyen kötszer ajánlott fekély esetén?

A sebeket fertőtleníteni kell, és megfelelő kötszerrel lefedni. A kötszer kiválasztásában kérjük orvosunk segítségét! Az aluderm sebkötöző anyagok használata ajánlott, hiszen a kötszer három rétegből épül fel, ezáltal a lehető leghatékonyabb sebgyógyulást biztosítja. Természetes összetevőkből készült, nem vált ki allergiás reakciót. A kötszer cserélése során sem romlik a sérülés állapota, ugyanis a termék nem ragad a sebbe.

Súlyos fekélyes sérülés esetén műtéti beavatkozásra lehet szükség, hogy eltávolítsák az elhalt szövetrészeket.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll