égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – A fagyási sérülésekről általában

A fagyási sérülésekről kevesebbet hallunk, mint az égési sebekről, hiszen ezek ritkábban fordulnak elő a környezetünkben. Azonban nem árt, ha tisztában vagyunk a kiváltó okokkal és a fagyási sérülések fokozataival!

Fagyási sérülések elsősorban a fül, az orr és a végtagok területén alakulnak ki. A sérülés kiváltó oka lehet a rossz vérkeringés, illetve a keringést akadályozó, szoros ruházat. Gyakori a fagyás az olyan emberek esetében, akik kénytelenek hosszabb időn keresztül kedvezőtlen körülmények között lenni. Ez a helyzet a síelőkkel, túrázókkal, hegymászókkal.

Mikor alakul ki fagyási sérülés?

A fagyási sérülés kialakulásának az a közvetlen oka, hogy a hideg következtében az erek összeszűkülnek, így lelassul bennük a véráramlás. Ezáltal az érintett területek véráramlása csökken, az ottani szövetek rövidesen elhalnak. Esetenként a vér meg is alvadhat, vérrögöket hozhat létre, ami csak tovább rontja a beteg állapotát.

A fagyási sérülések súlyosságának meghatározására különböző fokozatokat használunk.

Elsőfokú fagyásnál a bőr fehéres színű lesz, erősen zsibbad, ég.

Másodfokú fagyási sérülés esetén szintén erős fájdalmat érzünk, valamint hólyagok alakulnak ki a roncsolt bőrfelületen.

A harmadfokú fagyási sebek már az alsóbb szöveteket is érintik, ezek is elhalnak. A bőr felszínén fekete elszíneződést tapasztalhatunk. Erre a stádiumra is jellemző a hólyagképződés, illetve váladék is szivároghat a sebből.

(Egyesek negyedfokú fagyásnak nevezik azt a fokozatot, amelyben nemcsak a bőr, hanem egyéb szövetek is károsodnak. Ez a fagyási sérülések legsúlyosabb változata.)

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll