égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Otthoni szemölcs eltávolítás banánhéjjal

A legtöbb szemölcs egy idő után magától is elmúlik, azonban mindenki szeretne a lehető leghamarabb megszabadulni tőlük, mivel zavaró a látványuk és elhelyezkedésüktől függően fájdalmasak is lehetnek. Eltávolításukra több furcsa módszer is létezik, egyik közülük a banánhéjjal történő szemölcs eltávolítás.

Bár nem olyan gyors, mint a cryoterápia és a hatása sem garantált, sok esetben mégis működik. A következőkben a banánhéjas kezelés mutatjuk be és arról is szó lesz, hogy miért ajánlott mégis inkább a cryoterápia.

Szemölcs eltávolítás banánhéjjal

  1. Mindig friss banánhéjdarabokat használj. Vannak, akik azt javasolják, hogy a banánhéj fel nem használt részeit fagyasszuk le és később használjuk azokat, de a frissek hatékonyabbak.
  2. Vágj ki egy kis négyzet alakú darabot a héjból, a legjobb, ha olyan banánt használsz, mely épp most kezdett zöldről sárgára váltani. Az érettebbekben kevesebb a gyógyító összetevő.
  3. A kezelni kívánt területet áztasd langyos vízbe, hogy felpuhuljon a durva felületű szemölcs.
  4. A kivágott héjdarabot a belső felével helyezd rá az eltávolítani kívánt, felpuhított szemölcsre, majd rögzítsd ragtapaszt vagy ragasztószalag segítségével. Hagyd rajta egész éjszakán át.
  5. Reggel vedd le a kötést és meleg vízzel mosd meg a szemölcsös területet. Mielőtt új kötést helyeznél fel, egy körömvágóval óvatosan szabadulj meg az elhalt barna és fekete részektől, hogy a banánhéj a még eleven részeken is kifejthesse a hatását. Ha minden jól megy, a kisebb szemölcsök két hét alatt elmúlhatnak.

Miért hatékonyabb a cryoterápia?

A fagyasztásos szemölcs eltávolítás egy gyorsabb és hatékonyabb módszer, melyet a legtöbb esetben tapasztalt bőrgyógyász végez. Már az első kezelés után megszűnik a tünetek nagy része, nincs szükség utókezelésre, csipkedésre és a banánhéjjal szemben a bőr természetes védekezőképességét is megerősíti, ezzel csökkentve a szemölcs újbóli kialakulásának az esélyét. A művelet mindössze percekig tart és nem kell órákon át elviselni egy magunkra ragasztott banánhéjdarabot.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll