égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Otthoni szemölcs eltávolítási módszerek

Ha nem szeretnénk kivárni azt a néhány hónapot, esetleg néhány évet felölelő időszakot, amíg a testünkön kialakuló szemölcsök maguktól elmúlnak, az orvosi kezelések mellett folyamodhatunk házi praktikákhoz is.

Lehetőségek otthoni szemölcs eltávolításra

Az egyik dolog, amit tehetünk, az immunrendszerünk erősítése. Étkezzünk változatosan és egészségesen, mozogjunk rendszeresen! Ha javítjuk a szervezetünk ellenálló-képességét, akkor az hatékonyabban tudja leküzdeni az olyan bőrbetegségeket is, mint amilyenek a szemölcsök.

Figyeljünk oda arra, hogy tisztán és szárazon tartsuk a szemölcsöt! A szemölcsök a nedves, nyirkos környezetben könnyebben szaporodnak, ezért a fertőzött bőrrészen semmiképpen ne alkalmazzunk hidratáló krémeket, hiszen ezzel árthatunk magunknak!

Ha azonban tartósan szárazon és sterilen tartjuk a szemölcsöt és a környékét, akkor az egy idő után le fog száradni. A fertőzések elkerülésére mossuk meg naponta többször a szemölccsel fertőzött bőrrészt szappannal! Az antibakteriális szappanok, kézmosók használata teljesen felesleges, hiszen a szemölcs egy vírusos fertőzés eredményeképpen jön létre.

A szemölcsöket kezelhetjük savval is, elsősorban a szalicilsav alkalmazása a javasolt. Ezt a szert beszerezhetjük a drogériákban és a gyógyszertárakban. Járjunk el a használati útmutatónak megfelelően! Éjszakára érdemes valamilyen kötszer segítségével lefedni a szemölcs területét. Erre tökéletesen alkalmasak az aluderm kötszerek, amelyek használata és eltávolítása egyaránt rendkívül egyszerű.

Biztosabb módszer a szemölcs eltávolításra

Ha gyorsabb és biztosabb módszert keresünk a szemölcs eltávolításra, mindenképpen érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt, aki rendelkezik a Cryo Success nevű cryoterápiás készülékkel. Ez fájdalommentes kezelést biztosít és sok esetben már az első kezelés után megszűnik a tünetek nagy része. Emellett megnöveli a bőr természetes védekezőképességét az adott területen, ezzel csökkentve a szemölcs újbóli kialakulásának esélyét.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll