égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Napozás után krémek, gélek a napégés enyhítésére

A napégés esetén használatos termékek

Manapság különösen sokat hallunk az UVA és az UVB sugárzás káros hatásairól, valamint arról, hogy mennyire fontos a napvédő krémek használata a bőrünk egészségének, szépségének megóvása érdekében.

Az azonban ritkábban kerül szóba, hogy milyen krémeket alkalmazzunk, ha mégis napégést szenvedünk, illetve milyen hatásai vannak az úgynevezett napozás utáni krémeknek.

A napozás utáni krémeket a napégés okozta fájdalom és sérülések kezelésére alkalmazhatjuk. Tudni kell azonban, hogy ez csak a tünetek mérséklődését eredményező megoldás, hiszen ha már érezzük a leégés következtében kialakult fájdalmat, illetve már piros a bőrünk, akkor baj van. A hámsejtek DNS-e (örökítő anyaga) ekkor már károsodott, így nagyobb a bőrrák és a korai ráncosodás esélye.

Mit érdemes használni napégés esetén?

Jó hír viszont, hogy az olyan elsőfokú égési sérüléseket, mint amilyen a napégés is, könnyen kezelhetjük otthon. Az a fontos, hogy hidratáljuk a bőrünket. Ezzel elindíthatjuk a regeneráció folyamatát. Igyunk sok folyadékot (elsősorban szénsavmentes ásványvizet vagy csapvizet), illetve kenjük az égett bőrt hidratáló hatású kozmetikumokkal!

A Burn Free égési gél használata erősen javasolt, mivel remekül hűsíti a sérült bőrt, ezzel megakadályozva, hogy a káros hőhatás eljusson a mélyebb rétegekbe is. Emellett csökkenti a fájdalmat és nyugtatja a bőrt. A termék gyermekeknél is alkalmazható, egy nap korlátlan alkalommal felvihető a bőrre.

A napozási utáni krémek abban is segítenek, hogy megóvjuk a bőrünket a további károsodástól, ha a napégés már megtörtént.

Természetesen jobban tesszük, ha alaposan bekenjük magunkat napvédő krémekkel, és betartjuk a napozási szabályokat, ugyanis ha elkerüljük a leégést, akkor napozás utáni krémek használatára sem lesz szükségünk és ami még ennél is lényegesebb, nem roncsoljuk a bőrünket.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll