égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Napégés – A nyár leggyakoribb égési sérülése

A legtöbb embernek nem kell bemutatni azt a kellemetlen érzést, ami azután jelentkezik, hogy megfelelő napfényvédő krém használata nélkül hosszabb időt töltöttünk a tűző napon. Ilyenkor a bőrünk leég: bőrpír alakul ki, az egész testünk fáj és húzódik, minden mozdulat fájdalmassá válik.

Ami még ennél is rosszabb, hogy az efféle égési sérüléseknek számos egészségügyi kockázata is van. Károsodnak a bőr szövetei, nagyobb a fertőzésveszély esélye, felgyorsulnak a bőrünk öregedési folyamatai, illetve akár bőrrák is kialakulhat. A napégés azonnali kezelése különösen fontos a kisgyermekeknél, mivel bőrük vékonyabb, mint a felnőttekké, így könnyebben és gyorsabban terjed tovább benn a káros hőhatás a mélyebben fekvő szövetek felé. Mégis mit tehetünk a kockázatok minimalizálása és a fájdalom enyhítése érdekében?

Az égési sérülés ellátása

Hűtsük a sérült bőrfelületet hűvös, de nem hideg vízzel vagy hideg vizes borogatással, legalább negyedórán keresztül, hogy hatékonyan megállítsuk a hőhatás terjedését. Ezután kenjük be a sérült bőrt égési géllel, melyek közül a Burn Free gél használata erősen ajánlott.

A Burn Free égési gél és kötszer család hatékony megoldást nyújt égési sérüléseink kezelésére. A gél az égett felületre kerülve azonnal hőt von el a sérült bőrrésztől, és azáltal csökkenti a kialakult fájdalomérzetet, hogy hűti az égett bőrfelületet. Megakadályozza a hőhatás továbbterjedését, így véd a további szövetek károsodásától. Emellett megakadályozza a baktériumok elszaporodását, ezzel nagymértékben csökken a fertőzések kialakulásának esélye. A gél további előnye, hogy természetes gyógynövényi hatóanyagokat tartalmaz, nem vált ki semmilyen allergiás reakciót, így mindenki számára biztonsággal alkalmazható.

A kötszerrel –annak rugalmasságából adódóan– hatékonyan lefedhetjük a sebet. A nagy nedvszívó képességének köszönhetően hosszú távú hűtő hatást biztosít. Az eltávolítás rendkívül egyszerű: a kötszer nem tapad a sebbe, a hatóanyaga vízben jól oldódik.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll