égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Napégés – A napozás alapszabályai

Óvjuk bőrünket a napégés káros hatásaitól

Nyáron különösen kell figyelnünk bőrünk védelmére a sugárzások ellen. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egész nap a négy fal között kell ülnünk, ajánlott viszont néhány szabály betartása a napégés elkerülése érdekében.

Csak akkor menjünk ki a napra, ha előtte bekentük a bőrünk legalább 15-ös faktorszámú naptejjel. A gyermekek és az idősek bőre érzékenyebb, ezért az ő esetükben használjunk legalább 30-as faktorszámú napvédő krémet! Fényvédő krém vásárlásakor mindig ellenőrizzük, hogy az adott termék véd-e az UVA és az UVB sugarak ellen is!

A szavatossági idő betartása nagyon fontos a napvédő krémek esetében. Ezek a termékek általában egy évig használhatóak, utána azonban nem nyújtanak védelmet.

A krémet mindig a napozás előtt fél órával vigyük fel, hiszen ennyi idő kell neki, hogy hatni kezdjen.

Ne hagyjuk ki az olyan területeket sem, mint a fülek, az orr vagy a nyak, hiszen ezeken a helyeken is kialakulhat napégés.

A napozókrémet két óránként mindig újból fel kell vinni. Ha azonban erősebben izzadunk vagy vízbe megyünk, akkor ennél is gyakrabban kenjük be újra a bőrünket!

Érdemes arra is gondolni, hogy a Napból érkező sugarak nemcsak meleg időben, napsütésben érnek minket. Ha felhős az idő, akkor is ajánlott fényvédő krémmel bekenni a testünket.

Délelőtt tizenegy és délután három óra között ne menjünk ki a napra, mert ekkor a legerősebb a sugárzás mértéke, így ekkor a legnagyobb a bőrroncsoló hatása is.

A napozásnál is kövessük a fokozatosság elvét! Ne akarjunk az első alkalommal teljesen lebarnulni. Fontos, hogy a bőrünket fokozatosan szoktassuk a naphoz, ezért eleinte rövidebb, majd egyre hosszabb időt töltsünk napozással! Így egyenletesen tudunk lebarnulni, és a bőrünket sem károsítjuk.

Mit tegyünk napégés esetén?

Ha észrevesszük, hogy leégett a bőrünk, azonnal hűtsük le kellemesen hűvös vízzel, hogy elejét vegyük a hőhatás továbbterjedésének. Ezután kenjük be a bőrt égési géllel. Ajánlott a Burn Free használata, mely folyamatosan hűsíti, nyugtatja a bőrt és csökkenti a fájdalmat. A Burn Free használatának mértéke nincs korlátozva.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll