égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Mit tegyünk, ha a kutyaharapás elfertőződik?

Egyes orvosi statisztikák szerint a kutyaharapások 15-20%-ánál lép fel fertőzés, ami nem meglepő, hiszen az állat szája tele van baktériumokkal. A következőkben azt mutatjuk be, hogy előzhető meg a fertőzés és mit tegyünk, ha az már kialakult.

A fertőzés megelőzése

A legjobb, ha gyors és megfelelő sebkezeléssel elejét vesszük a későbbi problémáknak. Ennek a legegyszerűbb módja, ha orvoshoz fordulunk, aki fertőtlenítővel alaposan kiöblíti a sebet és eltávolítja az elhalt szöveteket, ha szükséges. Minél hamarabb megtörténik a seb ellátása, annál kisebb a fertőzés veszélye.

Össze kell-e varrni a sebet?

A vélemény ezzel kapcsolatban orvosonként változó. Sokan nem varrják össze a harapott sebeket, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzés veszélyét, de az olyan sebeket általában összeöltik, melyek az arcon helyezkednek el vagy nyolc óránál nem régebben keletkeztek.

Ha a seb mégis elfertőződik

Ha sebed pirossá, dagadttá válik, váladékozni kezd vagy megnövekedett fájdalmat tapasztalsz, valószínű, hogy elfertőződött. Ilyenkor azonnal keresd fel orvosodat, aki fertőtleníteni fogja a sebet. Előfordulhat, hogy ez nagy fájdalommal jár, ilyenkor kérhetsz helyi érzéstelenítést. Ha a sebellátás megtörtént, minden bizonnyal előír majd egy 10-14 napos antibiotikum kúrát.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll