égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Mit tegyünk, ha a kötszer beleragad a sebbe?

A sebkezelés egyik alapvető folyamata a kötszerek kicserélése, hogy a vágott, szúrt vagy horzsolt sebet tisztán tartsuk, megóvva a fertőzésektől. Ha megfelelő kötszereket, például Burn Free-t, aludermet vagy Soft1-et használunk, elkerülhetjük a sebbe való beleragadást, más kötszerek cseréje azonban komolyabb nehézségeket okozhat.

A következőkben azt mutatjuk be, miként tudjuk eltávolítani a sebbe beleragadt gézt és egyéb kötszereket anélkül, hogy ismét felszakítanánk a sérülést.

  1. Mindig moss kezet alaposan, mielőtt megkezdenéd a kötszer cseréjét, így megakadályozod, hogy a kezedről kórokozók vagy egyéb szennyeződések kerüljenek a sebbe.
  2. Kezdd el lehúzni a régi kötszert a sebről, a szőr növésével megegyező irányban. Ha ellenállást érzel, azonnal hagyd abba a húzást, mielőtt felszakítanád a sebet.
  3. Készíts sós oldatot úgy, hogy 4 liter vízhez hozzáadsz körülbelül egy teáskanálnyi sót. Áztasd néhány percig az oldatba a kötszert és a sebet, majd próbáld meg újra eltávolítani. Előfordulhat, hogy többször is be kell áztatnod, mire el tudod távolítani a kötszert.
  4. Ha sikerrel jártál, itasd szárazra a sebet, majd helyezz új kötést a sebre. Ha lehetőséged van rá, használj Burn Free-t, aludermet vagy Soft1-et, melyek közül egyik sem ragad a sebbe.

Tippek és tanácsok

  • Ha többszöri próbálkozás ellenére sem tudod eltávolítani a kötszert a sebből, kérj orvosi segítséget.
  • Ha nincs otthon megfelelő kötszered, mely nem ragad, kérd meg orvosodat, hogy kötözze be a sebedet olyan termékkel, melyet utána könnyű eltávolítani.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll