égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Mindennapi sérülések – A konyhai vágások ellátása

Mindennapos teendőink elvégzése során számos kisebb-nagyobb baleset következhet be. Egy olyan hétköznapi tevékenység során, mint amilyen például a főzés, egészen komoly sérüléseket is szenvedhetünk.

Egy kis figyelmetlenség, egy óvatlan mozdulat és az éles konyhai késsel máris megsebezhetjük a kezünket. Természetesen, ha nem olyan mély a seb, akkor nem kell azonnal az orvoshoz vagy az ügyeletre rohanni, hanem otthon is elláthatjuk a sebet. Ha a késsel csak a kapillárisokat (hajszálereket) sértettük meg, akkor kis mennyiségű pirosas színű vér csordogálását tapasztaljuk a sebből. Ez a vérzések legenyhébb típusa. Rövid idő elteltével magától is megszűnik a vérzés a véralvadási folyamatok révén.

Viszont ilyen esetben mégis érdemes először folyó hideg víz alá tartani a sérült bőrfelületet a seb megtisztítása érdekében. Ezután esetleg jódtinktúrával vagy alkoholos oldattal fertőtleníthetjük a seb környékét azért, hogy elkerüljük a kórokozók bejutását. Végül pedig egy sebtapasszal zárjuk le a sérült bőrt.

Melyik sebtapaszt válasszuk?

Otthoni sebkezelésre kiválóan alkalmas a Soft 1 tapasz, ami egy kézzel könnyedén téphető termék, így pont akkora darabot használhatunk belőle, amekkorát a sérülés igényel. A tapasz nagy előnye, hogy nem tartalmaz semmilyen ragasztóanyagot, önmagához tapad. Nem ragad a bőrre, a sebbe és a szőrszálra, ezért az eltávolítása egyszerű és fájdalommentes. A tapasz felszívja a vért és az egyéb véralvadási nedveket. Vízálló tulajdonságának köszönhetően a termék nem esik le a bőrről nedves környezetben sem, tehát nyugodtan folytathatjuk a tennivalóinkat.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll