égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Milyen felszerelésekre van szükség a megfelelő idősgondozáshoz?

Ha idős rokonod egyre nehezebben mozog, képtelen ellátni magát, eljött az idősgondozás ideje. Ha ezt Te vállalod magadra, gondoskodnod kell a legszükségesebb felszerelésekről és feltételekről. A következőkben ezeket igyekszünk bemutatni.

A mozgást megkönnyítő eszközök

Fontos, hogy az idős személy a körülményekhez képest aktív maradjon és képes legyen eljutni a lakás egyik pontjából a másikba. A bizonytalanul mozgók számára nagy segítséget jelenthetnek a kapaszkodók korlátok, de lehet, hogy járókeretre vagy esetleg kerekesszékre is szükség lesz, idős szeretted fizikai állapotától függően. Utóbbi esetben előfordulhat, hogy ki kell szélesíteni az ajtónyílásokat és rámpákat kell elhelyezni a küszöbök, kisebb lépcsők jelentette akadályok leküzdéséhez.

Szállítás

Életmentő lehet, hogy probléma esetén azonnal kórházba tudd szállítani beteg, koros rokonodat, ezért fontos, hogy legyen autód. Ha nincs kocsid vagy nem érsz rá folyamatosan szeretted mellett lenni, érdemes felkérni egy otthoni idősgondozással foglalkozó személyt, aki rendelkezik autóval.

Orvosi vizsgálatok

Az otthon ápolt időseknek folyamatos orvosi felügyeletre van szükségük, hogy kiderüljön, nem romlik-e az állapotuk, hogyan reagálnak a kapott gyógyszerekre, stb. Ha az idős rokon jól érzi magát, akkor is érdemes legalább havonta egyszer kihívni a háziorvosát, hogy megvizsgálja.

Segítség a mindennapi teendőkben

A mozgásukban korlátozott időseknek segítségre lehet szükségük az olyan mindennapi tevékenységek terén, mint az öltözködés vagy a tisztálkodást. Ha vállaljuk az idősgondozást, ezekben is segítenünk kell nekik. Az Aquamed fürdetői kendői és hajmosó sapkái számottevően megkönnyíthetik a fürdetés jelentette tortúrát. Használatuk egyszerű, nem igényel komolyabb mozgatást, ápolják a bőrt és a hajat és törülközést, szárítást sem igényelnek.

Táplálkozás

A helyes táplálkozás rendkívül fontos az idősgondozásban. Az alultápláltság vagy az elhízás gyakori probléma, ami tovább súlyosbíthatja a betegségeket. Kérj meg egy táplálkozás-szakértőt vagy egy hivatásos idősgondozót, hogy állítson össze egy olyan étrendet, mely megfelel az idős emberek számára. Nem kell minden napodat főzéssel tölteni, egy hétvége alatt elkészítheted a teljes heti menüt és berakhatod a hűtőbe, hogy később már csak meg kelljen melegíteni azt.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll