égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Miért hatásosabb a cryoterápia a szalicilsavnál?

A fagyasztásos szemölcs eltávolítási eljárás előnyei a savas készítményekkel szemben

A szemölcsöket a humán papillomavírus (HPV) különböző típusai okozzák. Az arcon megjelenő és a genitális szemölcsökkel mindenképpen érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt, de a többi testrészen, például kézen vagy lábon megjelenő dudorokat sokan megpróbálják maguk eltávolítani. Erre az egyik megoldás a szalicilsavas szemölcs eltávolítás. Ilyen termékeket a legtöbb patikában, vény nélkül be lehet szerezni, a legkedvezőbb hatás érdekében érdemes legalább 17%-os töménységűt választani.

Előkészület és használat

A szalicilsavas szemölcs eltávolítók használata előtt érdemes lezuhanyozni, megfürödni vagy legalább 15-20 percig áztatni a szemölcsös területet, mivel a nedves bőr könnyebben beszívja a savat, mint a száraz. Ez a kezelési mód nem hoz gyors eredményt és hetekig is eltarthat, mire eltűnik a szemölcs.

A cryoterápia ezzel szemben nem igényel hosszas előkészületeket és már az első kezelés látványos eredményt hoz, megszüntetve a tünetek nagy részét.

Utókezelés

A szalicilsavas eljárásnál a kezelések után a szemölcs elhalt részét egy körömreszelővel vagy habkővel le kell dörzsölni, ez azonban vérzést és fájdalmat okozhat, ha véletlenül a még élő szövetet is elérjük dörzsölés közben. A vérzés további bőrterületek megfertőződését eredményezheti és semmi nem garantálja, hogy a kezelt területen később nem újul ki a szemölcs.

A cryoterápiás megoldás nem igényel utókezelést, nem jár fájdalommal vagy vérzéssel és egyúttal a kezelt bőrterület védelmét is megerősíti, ezzel csökkentve a valószínűségét, hogy ugyanazon a helyen később megjelenik egy újabb szemölcs.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll