égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Mi a teendő kézsérülések esetén?

A kezünk az egyik olyan testrészünk, mely a leggyakrabban megsérül. A kisebb sebek, vágások ellátása szerencsére nem bonyolult feladat, otthon is megoldható és a legtöbb ilyen sérülés orvosi beavatkozás nélkül begyógyul. A továbbiakban azt mutatjuk be, hogyan nyújtsunk elsősegélyt, ha valaki környezetünkben megvágja a kezét és arról is szó lesz, hogy milyen esetekben kell azonnal orvoshoz fordulni.

Teendők vágott kézsérülések esetén

  • Mielőtt megkezdenénk a sebellátást, mérjük fel a sérülés súlyosságát, mélységét, hogy károsodtak-e izmok, ínszalagok, idegek vagy artériák.
  • Tisztítsuk meg a sebet, ha tudjuk, távolítsuk el a szennyeződéseket és elhalt szöveteket.
  • Kenjük be fertőtlenítővel, majd ragasszuk le vagy kötözzük be a sebet. Az aluderm tapaszok és kötszerek remek megoldást jelenthetnek, mivel a felszínükön található alumíniumréteg elvezeti a felesleges váladékot, ezzel ideális környezetet teremtve a gyógyuláshoz.
  • Ha a sérültnek fájdalmai vannak, adjunk neki fájdalomcsillapítót.
  • Legalább naponta egyszer cseréljük a kötést.

Amikor orvosra van szükség

Mély vágások: Ha egy vágás komoly vérzéssel jár, esetleg ütőeret ért, azonnali orvosi segítségre van szükség a vérzés elállításához, hiszen a komoly vérveszteség akár halállal is járhat.

Belső sérülések: Elképzelhető, hogy megsérül egy ínszalag. Ezek helyreállítása nem olyan sürgős, mint egy sérült artériáé. Előfordul, hogy a sebész ellátja a sebet, majd csak egy későbbi időpontban kerül sor az ínszalag korrekciójára.

Harapott sebek: A harapott sebek esetében a fertőzésveszély jelenti a legnagyobb kockázatot. Nemcsak a komolyabb szöveti roncsolódással járó, kutya vagy ember által okozott sérülések jelentenek veszélyt, a tűszúrásszerű macskaharapást sem szabad félvállról venni. Az alapos fertőtlenítés után az orvosok többnyire nem varrják össze szorosan az ilyen sebeket, mivel az tovább növelni a fertőzés veszélyét. Ha a harapás egy ízület közvetlen közelében helyezkedik el, gyakran fel kell nyitni az ízületet és úgy kitisztítani azt.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll