égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Mi a teendő állati harapás esetén?

Bármennyire is szeretjük háziállatainkat, előfordulhat, hogy akár játék közben sérülést okoznak a fogaikkal, de kóborállatok is bármikor megharaphatnak minket. Harapás esetén a fertőzésveszély nagyon magas, ezért fontos, hogy tudjuk, mint kell tennünk ilyen esetekben.

Útmutató harapás esetére

  • Vonulj biztonságos távolságba az állattól, ezzel megóvva magad a további harapásoktól.
  • Alaposan mosd ki a sebet szappanos vízzel, hogy eltávolítsd belőle az állat nyálát és a benne lévő kórokozókat.
  • Keresd fel a háziorvosodat vagy menj el a legközelebbi ügyeletre. Mondd el, hogy milyen állat harapott meg és ha teljese biztos vagy benne, hogy be van oltva veszettség ellen, erről is tájékoztasd az orvost.
  • Mindig az orvosi előírás szerint cselekedj, akkor is, ha már jobban érzed magad vagy úgy látod, hogy szépen gyógyul a seb.
  • Ha egy kóborállat vagy egy olyan állat harapott meg, melynek nem ismered a gazdáját, értesítsd a rendőrséget vagy a hatósági állatorvost, hogy fogják be és vizsgálják meg az állatot.

Tippek és tanácsok

  • Először is próbáld meg elkerülni a harapásokat. Ha az utcán találkozol egy kutyával, macskával vagy egyéb állattal, ne közelítsd meg, ne próbáld meg megsimogatni, akkor sem, ha barátságosnak tűnik. A háziállataiddal mindig úgy bánj, hogy ne álljon fenn a harapás veszélye.
  • Bármilyen kicsi is az állat foga által okozott seb, mindenképpen keress fel egy orvost.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll