égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Másodfokú égési sérülés – A hólyagok kezelése

A másodfokú égési sérülés egyik legfőbb ismertetőjegye, hogy a bőrön hólyagok jelennek meg. A legjobb, ha megvárjuk, amíg ezek maguktól elmúlnak, de ez nem azt jelenti, hogy semmi tennivaló nincs velük.

Mire szolgálnak az égési sérülések során megjelenő hólyagok?

A hólyagok folyadékot tartalmaznak, mely a gyógyulást szolgálja. Ez a folyadék tartalmazhat kis mennyiségű vért, de többnyire csak tiszta plazmából áll, fertőzés esetén azonban ennek a helyét genny veszi át. A legjobb, ha nem nyitjuk fel a hólyagot, mivel az fertőzést okozhat.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy semmi teendőnk nincs vele. Fontos, hogy időről-időre alaposan megtisztítsuk az érintett területet. Erre a legegyszerűbb módszer, ha langyos sós oldatot készítünk és abban áztatjuk az égési sérülést szenvedett, felhólyagosodott testrészt.

A hólyag megóvása

Ha nem sikerül megóvnunk a hólyagot a kifakadástól az lelassíthatja a gyógyulási folyamatot vagy rosszabb esetben komoly fertőzést is okozhat. A hólyagokat elhelyezkedésüktől függően könnyebb vagy nehezebb lehet megóvni a külvilág hatásaitól. Ha a hólyag olyan helyen található, ahol többnyire ruha éri a testünket, igyekezzünk lágy, bő ruhákat hordani a kidörzsölés elkerülése érdekében vagy alkalmazzunk laza kötést.

Mikor múlik el a hólyag

Ez mindenkinél változó, attól függ, hogy mikor regenerálódik kellőképp a sérült a bőr. Ha elérkezett az ideje, a hólyag magától ki fog fakadni.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll