égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Laboratóriumi balesetek során keletkezett égési sérülések

Az iskolai kémiaórák vagy laborgyakorlatok során a tanulók gyakran dolgoznak veszélyes vegyi anyagokkal. Sajnos még a megfelelő védőfelszerelés használata mellett is történhetnek kisebb balesetek. Előfordulhat, hogy egy figyelmetlen mozdulatból következően a maró hatású anyag a bőrre kerül. Ilyen esetekben nem kell megijedni. A tanárok rendelkeznek a megfelelő elsősegély-nyújtási ismeretekkel, illetve a tanév első óráin kötelező egy balesetvédelmi oktatást tartani a fiatalok számára, hogy őket se érjék váratlanul az ilyen helyzetek, hiszen nem árt, ha ők is tudják, hogy mit kell csinálni, hogyan oldhatják meg minél gyorsabban a kialakult problémát.

Az ilyen iskolai balesetek során létrejövő úgynevezett kémiai égések kezelési módja hasonlít az otthoni tisztítószerek által okozott sérülések ellátásához. Fő különbséget jelent azonban, hogy a kémiai kísérletek elvégzése során gyakran kell töményebb savakkal, illetve lúgokkal dolgozni, amelyek nagyobb mértékben károsítják a bőrünket.

A kémiai égési sérülések ellátásra

Először helyezzük nyugalomba a sérültet, és egy száraz ruha segítségével óvatosan töröljük körbe a sebet. Ha kénsav került a bőrünkre, akkor ne folyassunk rá vizet, hiszen a kénsav jelentős hő fejlődése közben reagál a vízzel, tehát az égési sérülés csak fokozódik!

Az iskolai elsősegélydobozokban előírás, hogy legyen 2%-os szódabikarbóna-oldat savmarások kezelésére, valamint 0,5%-os ecetsavoldat a lúgmarások esetére. Ezekre azért van szükség, hogy semlegesítsük a bőrünkre került maró hatású anyagot. Az iskolákban is ajánljuk a Burn Free termékcsalád égési géljének és kötszereinek használatát, hiszen a könnyen alkalmazható termékek gyors és egyszerű megoldást jelentenek az efféle balesetek esetén. Hűsítik a sérült bőrt, csökkentik a fájdalmat és nem ragadnak a sebbe.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll