égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Konyhai tűzesetek és égési sérülések

Égési sérülések otthonunkban

Az otthoni égési sérülések közül a konyhai égések az egyik leggyakoribbak. Azonban egy kis odafigyeléssel és néhány előkészülettel megóvhatjuk magunkat és a szeretteinket.

Az égési sérülések megelőzése és kezelése

Mindig maradjunk a konyhában a sütés, főzés idejére! Ha az étel már a sütőben vagy a gázon van, ne menjünk át egy másik szobába az egyéb teendőinket intézni, hiszen úgy kisebb eséllyel és csak hosszabb idő elteltével vesszük észre, ha valami baj történik.

Figyeljünk arra, hogy a konyharuhát, illetve a konyhai kesztyűt ne tegyük a tűzhely közelébe!

Fontos, hogy a gyermekeket és a háziállatokat is távol tartsuk a forró sütőtől.

Ha az óvintézkedések ellenére mégis megsérül valaki, akkor kövessük a következő teendőket az égési sérülés ellátására!

Az égési sérülést hűtsük folyó víz alatt néhány percen keresztül! Ezután a roncsolódott bőrre nyugtató, hűtő vizes borogatást tehetünk.

Az otthoni égési sérülések kezelésére a legjobbak a Burn Free termékcsalád égési géljei és kötszerei, amelyek segítségével gyors sebellátást érhetünk el, és minimalizálhatjuk az égéssel járó fájdalmakat. Ez annak köszönhető, hogy a termékek a bőrre kerülve azonnal hőt vonnak el, ezzel hűtik a sérülést, és nyugtatják a károsodott felületet. A kötszer eltávolítása kíméletes, ugyanis nem ragad a sebbe. Minden háztartásban biztonságosan alkalmazhatóak.

Ha az égési sérülésünk súlyosnak tűnik, esetleg elfertőződik, akkor mindenképpen keressük fel az orvosunkat!

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll