égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A vérnyomásmérés fontossága az idősgondozásban

A vérnyomás rendszeres otthoni ellenőrzése minden korosztályban, de különösen az idősebbek körében, az idősgondozás során elengedhetetlen. Ezt legegyszerűbben egy felfújható mandzsettás vérnyomásmérő készülékkel tehetjük meg.

Vérnyomásnak nevezzük azt a nyomást, amelyet a vér az erek falára kifejt. Ez az érték függ az erek vastagságától és a szívtől való távolságtól. A vérnyomás mértékegysége a higanymilliméter. De vajon mit is jelent az, hogy a normális vérnyomásérték 120/80 Hgmm?

A felső érték az úgynevezett szisztolés nyomás, amely a vér által az erekre kifejtett nyomást jelzi. (Ez a szív összehúzódásakor mérhető.) Az alsó érték pedig az úgynevezett diasztolés nyomás, amelyet két szívösszehúzódás közti szünetben mérhetünk.

Az idősgondozás fontos feladata, hogy az ápolók a rájuk bízott beteg vérnyomását napi több alkalommal ellenőrizzék, mérjék, és a kapott adatokat egy noteszbe jegyezzék is fel! Erre azért van szükség, mert az idősek vérnyomása nagyon ingadozó lehet, akár a napszaktól függően is változhat.

Ha rendszeresen felírjuk a beteg vérnyomásértékeit, az nagy előnyt jelenthet az orvossal való egyeztetés során. Az orvos ezen adatok segítségével ki tudja választani a beteg számára leginkább megfelelő vérnyomás-szabályozó gyógyszert (amennyiben szükség van rá).

Azt azonban tudnunk kell, hogy az efféle gyógyszerek csak tüneti kezelést jelentenek! A magas vérnyomás számos betegség kockázati tényezői között szerepel. Ilyenek például a cukorbetegség és a szívinfarktus.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll