égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – Tippek és tanácsok a hajmosáshoz

Az idősgondozás során a hajmosás sok kérdést felvethet, különösen, ha a gondozott ágyhoz van kötve vagy nehezen mozog. A következőkben bemutatjuk azokat a technikákat és termékeket, melyek megkönnyíthetik az idősgondozók dolgát.

  1. Hozz létre nyugodt környezetet

Ne siettesd a hajmosást, beszélgess idős szeretteddel, mielőtt nekilátnátok. Sokkal könnyebb lesz, ha mindketten higgadtan láttok neki. Ha a hajmosás a szobában történik, betehetsz valami lágy, nyugtató zenét.

  1. Mindig ellenőrizd a víz és a szoba hőmérsékletét

Figyelj rá, hogy a víz ne legyen túl hideg, se túl meleg, mielőtt megkezdenéd a hajmosást, kérd meg idős rokonodat, hogy kezével ellenőrizze, hogy megfelelő-e számára a víz hőfoka. Emellett arra is figyelj, hogy a szoba ne legyen túl hideg.

  1. Egy rövidebb frizura mindkettőtök dolgát megkönnyítheti

Ha az idős ápoltnak hosszú haja van, megkérdezheted tőle, hogy mit szólna egy rövidebb frizurához, mivel az lerövidíthetné a hajmosásra fordított időt és jóval egyszerűbbé is tenné azt.

  1. Ünnepeljétek meg a sikert

A hajmosás előtt ígérd meg koros szerettednek, hogy megesztek együtt egy jégkrémet vagy isztok egy pohár finom bort, ha befejeztétek a hajmosást. Ennek hatására minden bizonnyal nagyobb együttműködést tapasztalsz majd.

  1. Ne várj túl sokat magadtól

Minden alkalom más, lesz, amikor könnyen átestek a hajmosáson, de lesz, amikor valódi tortúrának fog tűnni és talán a végeredménnyel sem leszel elégedett. Ne szomorodj el emiatt, gondolj arra, hogy legközelebb biztosan jobban fog menni.

Az idősgondozók dolgát megkönnyítő termékek

A hajmosó sapkák hatalmas segítséget nyújtanak az ágyhoz kötött idősek és betegek gondozásában. Az Aquamed által fogalmazott samponos hajmosó sapka használata különösen ajánlott. Ezt rövid melegítés után elég a fejre húzni, majd masszírozó mozdulatokat tenni rajta, hogy feloldjuk a száraz sampont és a kondicionálót. Ezek a makacs, rászáradt szennyeződéseket is feloldják, miközben ápolják a hajat. A hajmosás végén a sampon a feloldott szennyeződésekkel együtt visszaszívódik a sapkába, melyet ezután eltávolíthatunk és kidobhatunk. A termék használata után a haj „törölköző-száraz” lesz, így attól sem kell félni, hogy a párna esetleg vizes lesz.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll