égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A pszichés idősgondozás

Az idősgondozás egyik fő területe a pszichés ápolás. De vajon mit értünk pszichés gondozáson?

Az ember társas lény. Alapvető szükséglete az, hogy más emberekkel érintkezzen, kapcsolatot alakítson ki, illetve tartson fent. Az idős emberek többsége magányos, hiszen egyedül él. A beteg és az ápoló közti jó viszony az idősgondozás során ebből a szempontból is igazán lényeges.

Nagyon fontos az, hogy a gondozó hogyan bánik a beteggel, valamint az is, hogy mennyire tud vele bizalmas kapcsolatot kialakítani. Alakítsunk ki kellemes légkört! Az ápolóknak mindig természetesen kell viselkedniük, meg kell adniuk a tiszteletet az általuk gondozott idős betegnek.

Bizalmat kell kelteni az ápolásra szoruló emberben annak érdekében, hogy könnyebben elfogadja a segítségünket, könnyebben beavasson az életébe. Az ápolóknál nélkülözhetetlen tulajdonságok többek között a tisztelettudóság, a megértés, a türelem és a segítőkész magatartás.

A az idősektől megtudott információkat az ápolóknak kötelességük bizalmasan kezelni! Az ápolttal való beszélgetés nemcsak azért lényeges, mert ezáltal egy személyesebb, bizalmasabb légkör alakul ki a gondozóval, és az ápoló olyan információk birtokába kerül, amelyeket a későbbiekben hasznosítani tud a beteg ellátása során, hanem azért is, mert a folyamatos kommunikáció abban is segít, hogy a beteg szellemi frissességét fent tudjuk tartani.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll