égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A mozgás jelentősége az idősgondozásban

Ahogy az ember folyamatosan öregszik, egyre fontosabb odafigyelni arra, hogy ne épüljön le a test, minél tovább fitt és egészséges maradjon az illető. Természetesen nem arra kell gondolni, hogy maratoni távokat fussanak vagy versenyszerűen vízilabdázzanak. Idősebb korban és az idősgondozás során elsősorban olyan tornagyakorlatokra van szükség, amelyek kíméletesen átmozgatják az egész testet.

Megfelelő gyakorlatok az idősgondozásban

Egy fekvő beteg esetében is érdemes hangsúlyt fektetni a mozgásra. Időnként emeljük ki a beteget az ágyból, és végeztessünk vele egyszerű gyakorlatsorokat! Mozgassuk át a fejet egyszerű fejkörzésekkel, az ízületeket váll- és karkörzéssel. Néhány csípőkörzés és lábemelés is jótékony hatású lehet. Ha a fenti gyakorlatok is megerőltetőek, akkor csak ültessük fel időnként az idős beteget. Az ágyban, ülő helyzetben is végezhet néhány fejkörzést.

Ha az idős beteg egészségügyi állapota engedi, akkor elkísérhetjük egy kellemes sétára is. A sétálás nem túlságosan megterhelő, viszont alaposan átmozgatja az egész testet. Azért is érdemes elindulni sétálni, mert a beteg addig is friss levegőn tartózkodik, és változatosabb környezetben van.

A mozgás alapvető jelentősége a test karbantartása. Idősebb korban viszont nem szabad megterhelő gyakorlatokat végezni! Az egyszerűbb gyakorlatsorok azonban elengedhetetlenek például a vérkeringés serkentése érdekében. A mozgás továbbá javítja a beteg hangulatát, kedélyállapotát is.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll