égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Mennyiben befolyásolja az idősgondozást az Alzheimer-kór?

Az Alzheimer-kór alaposan megkeserítheti az idősgondozás egyébként sem egyszerű feladatát, főleg, ha a gondozott személy valamelyik szülőd. Ilyen esetben az idősgondozás különösen szomorú, esetleg dühítő lehet, de a következő tanácsok megfogadásával valamelyest könnyebbé teheted az életet idős szülőd és a magad számára is.

Hogyan tehető egyszerűbbé az idősgondozás Alzheimer-kór esetén?

Tudj meg többet az Alzheimer-kórról, kérd ki idős szülőd kezelőorvosának a tanácsait a tünetekkel és azok enyhítésével kapcsolatban. Olvass az Alzheimer-kórral kapcsolatos könyveket, cikkeket, csatlakozz olyan internetes fórumokhoz, ahol a felhasználók megoszthatják a tapasztalataikat a kór által megnehezített idősgondozással kapcsolatban. Ha jobb rálátásod lesz a betegségre, könnyebben megérted idős rokonod viselkedését.

Próbálj meg mindig higgadt maradni a gondozottal. Ne feledd, nem az ő hibája, hogy feledékeny és esetleg a közeli rokonokat, ismerős helyeket sem ismeri fel. Ha feldúltan reagálsz az újra és újra feltett kérdésekre, az mindkettőtök kedvét elrontja. Próbáld finoman emlékeztetni az elfelejtett dolgokra, de ha nem megy, ne erőltesd. Ha idős szülőd képes egyedül közlekedni a házban, hagyj emlékeztető cédulákat a számára.

Figyelj oda a saját egészségedre is, hiszen csak így fogod tudni ellátni az idősgondozás feladatait, melyek még nagyobb kihívást jelentenek az Alzheimer-kór esetén. Pihend ki magad és ne vond meg magadtól a kellemes, szórakoztató programokat, ha lehetőséged van rá. Kipihenten sokkal könnyebben meg tudsz majd birkózni a nehézségekkel és nem esik nehezedre nyugodtnak maradni.

Az idősgondozást megkönnyítő termékek

Előfordulhat, hogy idős rokonod a fizikai állapotából kifolyólag nehezen mozog. Ilyenkor nehéz fenntartani a higiéniát, különösen, ha az inkontinencia tovább nehezíti a helyzetet. Ilyenkor nyújtanak remek megoldást az Aquamed Bed bath fürdető kendők, melyekkel könnyedén, különösebb megerőltetés nélkül megtisztítható a bőr. A tisztítás mellett ápol és hidratál is, így megelőzhetőek a különböző bőrirritációk.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll