égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A légkondicionáló káros hatásai az idősgondozásban

Manapság viszonylag sok háztartásban megtalálható a klíma, vagyis az a berendezés, amely a nyári forróságot hivatott elviselhetőbbé tenni. A légkondicionálók hideg levegőt áramoltatnak az adott helyiségben, ezáltal egy kellemesebb, hűvösebb légkört alakítanak ki a szobában. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy mennyi bajt okozhatnak ennek a berendezésnek a rendszeres használatával, akár az idősgondozás vagy a betegápolás során is.

Az egyik veszélyforrás a túlzottan hideg levegő. Azt szokták mondani, hogy nyáron a házunkban lévő belső hőmérséklet legfeljebb 10 Celsius fokkal legyen kevesebb, mint a külső hőmérséklet. Ellenkező esetben az utcáról, kintről hazaérve könnyen megfázhatunk. Ez azonban még a kisebb bajnak tekinthető. Nagyobb problémát jelent ugyanis, hogy mennyi kórokozó felhalmozódik a légkondicionáló berendezésekben, ami különösen veszélyes az idősgondozás során, mert a legyengült szervezetet könnyebben megtámadják a baktériumok.

Bár a külső részét lehet (sőt kötelező) évenként kitisztíttatni, a belső csőrendszerben megtapadó szennyeződések ellen semmit nem tehetünk. A berendezés által kifújt por belélegezése olyan gondokat okozhat, mint a bőrirritáció, bőrviszketés, a szem könnyezése vagy szárazsága, tüsszögés vagy a köhögés. Emellett allergiás reakciók is kialakulhatnak.

Az asztmában szenvedők, illetve az idős betegek semmiképp ne tartózkodjanak tartósan légkondicionált helyiségben!

Hogyan csökkenthetjük a veszélyt az idősgondozásban?

Éjszakára hagyjuk nyitva az ablakokat, engedjük, hogy kellőképpen átszellőzzön a ház! Reggel, mikor felkel a Nap, akkor pedig csukjunk be minden ajtót és ablakot és húzzuk le a redőnyöket!

Ha mindezek ellenére elviselhetetlen a meleg, akkor jó megoldás lehet, ha benedvesített kendőt, törölközőt teszünk idős rokonunk nyakába, csuklójára.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll