égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Követelmények az idősgondozásban

Az idősgondozás szerepe szerteágazó: a létfeltételek biztosítása, a személyes és a beteg környezetének a higiéniájának megteremtése, az idős ember egészségügyi állapotának fenntartása, illetve javítása, a beteg magányosságának megszüntetése, tompítása, a mentális és fizikai frissesség megőrzése.

Az idősgondozás lehet teljes vagy részleges. Teljes gondozás esetén az ápolónak miden egyes olyan teendőt el kell látnia, ami a beteg körül adódik, részleges gondozásnál pedig csak bizonyos teendők elvégzésére köteles a gondozó.

A betegek körüli feladatok lehetnek mindennaposak vagy időszakosak. Mindennapos feladat például a tisztálkodás vagy a táplálkozás. Az időszakos teendők közé tartozik a hajmosás, az ágyneműcsere, a takarítás vagy az orvoshoz kísérés.

Abban az esetben, ha egy idős ember teljes ellátásra szorul (vagyis semmilyen teendő ellátására nem képes egyedül), akkor a családja kereshet egy olyan ápolót, aki segíti a beteget mindenben. Ilyen esetekben a gondozó általában a beteggel lakik, és családtagként gondoskodik róla.

Nehezen mozgó betegek esetében érdemes lehet járókeretet, mankót, járóbotot vagy tolókocsit beszerezni. Az idősek biztonsága érdekében ajánlott a küszöbök kiiktatása, hiszen a közlekedésük során a küszöb számos baleset forrása lehet. A fürdőszobában helyezzünk el csúszásgátlókat, illetve kapaszkodókat!

Az idősgondozást megkönnyítő termékek

A higiénia biztosítása rendkívül fontos az idősgondozásban, de a mindennapos fürdetés megerőltető lehet a beteg és az ápoló számára is. Az Aquamed Bed bath fürdető kendők használatával elkerülhető a mindennapi tortúra. A kendővel rövid melegítés után elég áttörölni a testet, hogy a bőr tiszta, ápolt és illatos legyen. Mindez az ágyban is elvégezhető, anélkül, hogy attól kéne tartanunk, hogy összevizezzük az ágyneműt.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll