égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás kánikula idején

A nagy meleg mindenkit megvisel, de különösen az idősek számára jelent nagy kihívást. Fontos, hogy megkönnyítsük a dolgukat, minden rendelkezésünkre álló eszközzel, különösen akkor, ha ők egészségi állapotuk miatt nem tudnak segíteni magukon.

Az idős emberekre több szempontból is különösen rossz hatással van a meleg időjárás. Sokan közülük vérnyomásproblémákkal küzdenek, amit a forróság csak tovább fokoz, esetleg kevesebbet isznak, ezzel a kiszáradást kockáztatva.

Igyekezzünk ilyen időben minél több időt idős szerettünkkel tölteni és segíteni nekik a meleg elleni védekezésben. A következő tanácsok betartása nagysegítséget jelenthet korosodó rokonainknak:

  • Ha van légkondicionáló berendezés a lakásában, tisztítsd ki vagy cseréld ki a szűrőit. Egy tiszta szűrőjű légkondi hatékonyabban le tudja hűteni a lakást.
  • Zárd ki a napfényt. Engedd le a redőnyt vagy húzd össze a sötétítő függönyt azokon az ablakokon, melyeket süti a nap. A külső zsalugáterek is nagy segítséget jelenthetnek.
  • Ha nincs légkondicionáló, helyezz el ventilátorokat a lakás legtöbbször használt helyiségeiben, például a nappaliban és a hálószobában.
  • Ügyelj rá, hogy idős rokonod, rokonaid a ház hűvösebb pontjain maradjanak egy többszintes épület esetében például nagy valószínűséggel a földszinten a legalacsonyabb a hőmérséklet. Előfordulhat az is, hogy az udvaron, árnyékban hidegebb van, mint bent, különösen szellős, szeles időben.
  • Készíts könnyű ételeket a számukra és ügyelj rá, hogy elég folyadékot vigyenek be szervezetükbe. Érdemes kerülni az alkohol- és koffeintartalmú italokat.
  • Helyezz hideg vizes borogatást idős szeretteid csuklójára, tarkójára, arcára, ez rengeteget segíthet a hőségérzet csökkentésében.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll