égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – Idősbarát ház berendezése

A ház akadálymentesítése az idősgondozás egyik legfontosabb része

A legtöbb idős ember vagy a saját, vagy valamely rokona házában lakik. Ha egy idős rokonunk a mi házunkba költözik, akkor fontos, hogy olyan környezetet teremtsünk neki, amely igazodik az idősek szükségleteihez. Ezáltal megelőzhetjük a baleseteket, könnyebben gondoskodhatunk a rokonunkról és nagyobb szabadságot biztosíthatunk neki.

Vegyük sorra a legfontosabb teendőket!

Alakítsunk ki biztonságos környezetet! Győződjünk meg arról, hogy a szőnyegek nem csúsznak!

Ha szükséges, rendezzük át a szobákat! Helyezzük el úgy a bútorokat, hogy az idős rokonunk járóbottal vagy járókerettel kényelmesen tudjon közlekedni, ne ütközzön székekbe, asztalokba!

Csúszásmentesítsük a fürdőszobát! Tegyünk csúszásgátlót a fürdőkádba és az elé! Szerezzünk be kapaszkodókat, amelyeket a fürdőkádhoz, illetve a zuhanyzóhoz szerelhetünk fel!

Gondoskodjunk arról, hogy a villanykapcsolók mindenki számára elérhető helyen legyenek, valamint hogy minden helyiség kellőképpen meg legyen világítva.

Ha úgy ítéljük meg, áramtalanítsuk a házat arra az időre, ameddig nem tartózkodunk otthon. A balesetek elkerülésére érdemes a késeket és egyéb éles tárgyakat egy zárható fiókban tartani. Az evőeszközöket, tányérokat helyezzük elérhető magasságba! Az idősek számára esetleg beszerezhetünk műanyag evőeszközöket és tányérokat, mert ezeket könnyebben tudják emelgetni, mozgatni.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük saját magunk és a segítségünkre szoruló idős rokonunk dolgát, szerezzük be az Aquamed- Bed bath termékcsalád készítményeit, amelyekkel az idősgondozás idő- és költségtakarékos, valamint rendkívül egyszerű.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll