égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – Hogyan ismerjük fel a kezdődő Alzheimer-kórt?

Az idősgondozás során gyakran találkozhatunk feledékenységgel, de fontos, hogy meg tudjuk különböztetni a természetes öregkori memóriaromlást az Alzheimer-kór egyik legszembetűnőbb tünetétől. Ezzel sok idegeskedéstől óvhatjuk meg magunkat és családtagjainkat.

Az Alzheimer-kór tüneteinek felismerése az idősgondozás során

Valóban a feledékenység az Alzheimer-kór egyik legismertebb tünete, de ne feledjük, a memóriavesztés önmagában még nem biztos, hogy a betegség tünete. Idős korban természetesnek mondható, hogy valaki nehezebben emlékszik vissza bizonyos dolgokra. Emellett a feledékenység kiváltó oka lehet még egy korábbi agyvérzés vagy fejsérülés is.

Emellett a feledékenységnek is eltérő változatai, fokozatai vannak. Nem mindegy például, hogy valaki azt felejti el, hogy hová tette a mobiltelefonját vagy azt, hogy mire való a mobiltelefon. Utóbbi esetben már lehet Alzheimer-kórra gyanakodni, csakúgy, mint akkor, ha valaki nem ismeri fel a rokonait, olyan helyen nem ismeri ki magát, ahol élete nagy részét töltötte vagy rövid időn belül egy történetet újra és újra elmesél.

Az Alzheimer-kór emellett további tünetekkel is jár, a beteg viselkedése kiszámíthatatlan lesz, gyakran megváltozik a kedélyállapota, akár agresszívvá is válhat vagy teljesen elveszítheti az időérzékét.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll