égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – A felfekvés megelőzése és kezelése

Az idősgondozás egyik nagy problémája: a felfekvés

A felfekvés megelőzése érdekében a helyes életmód kialakításának kívül számos dologra oda kell figyelnünk az idősgondozás során. Nézzük, melyek a legfontosabbak ezek közül!

Gyakran forgassuk a beteget! Ha a testsúly nem ugyanarra a területre összpontosul folyamatosan, akkor csökkenthető a felfekvéses sebek kialakulásának esélye. A forgatással elősegítjük a jobb vérellátást, illetve azt, hogy a beteg kevésbé izzadjon.

Megelőzésként érdemes lehet beszerezni olyan matracot vagy ágyat, amelyet kifejezetten a felfekvés megakadályozására fejlesztettek ki a fekvő betegek részére. Ezek az eszközök megfelelően támasztják alá a testet, valamint tehermentesítik azt.

Figyelni kell a higiéniára. Cseréljük gyakran a beteg ágyneműjét, illetve figyeljünk oda a beteg tisztántartására is! Az Aquamed- Bed bath termékcsalád fürdető kendőinek használata rendkívül egyszerű és hatékony. A puha, eldobható kendők segítségével minden nehézség és víz használata nélkül érhetjük el a tökéletes tisztaságot.

Mit tegyünk, ha már kialakult a felfekvés?

Ha már kialakultak a sebek, akkor cseréljük gyakran a kötést! Ajánlott az aluderm kötszerek használata. Ezek a termékek az alumínium-bevonatnak köszönhetően elősegítik a sérülések gyorsabb gyógyulását. Kialakítása révén szorosan illeszkedik a sérült bőrfelületre, teljesen lezárja azt, ezáltal megakadályozza a kórokozók bejutását, és a seb elfertőződését. A kötszer továbbá nem ragad bele a sebbe, így megkönnyíti a kötszercserét, hiszen nem tépi fel a bőrt és a sérülést.

A felfekvés kezelésére használhatunk speciális krémeket is, amelyek elősegítik a sérült bőr és egyéb szövetek regenerálódását.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll