égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az idősgondozás egyik fontos, de nehéz feladata: az etetés

Az idősgondozás egyik legfontosabb feladata, hogy biztosítsuk a megfelelő táplálkozást idős rokonunk számára. Ez különösen akkor nehéz, ha ágyhoz kötött, nehezen mozgó személyről van szó, aki nem képes egyedül táplálkozni.

Hogyan végezzük az etetést az idősgondozás során?

Először is kérdezd meg idős rokonod kezelőorvosát, hogy szükség van-e valamilyen különleges diétára, amihez tartanod kell magad a főzés során.

Puhítsd meg, esetleg pürésítsd az ételeket, hogy a gondozott könnyebben meg tudja enni azt. Légy türelmes, az etetés lassú folyamat lehet és mindketten összekenhetitek magatokat közben. Érdemes tartani a szemkontaktust idős rokonoddal, hogy tudd, mikor áll készen a következő falatra.

Ha bármilyen kérdésed, aggályod merül fel az étrenddel vagy az etetéssel kapcsolatban, ne habozz ismét felkeresni az orvost és esetleg ugyanazokat a kérdéseket feltenni.

Az idősgondozás másik nehéz feladata: a fürdetés

A fürdetés szintén komoly megpróbáltatásokkal járhat, ha nehezen mozgó vagy ágyhoz kötött betegről van szó. Ahhoz, hogy elkerüljük a megerőltető mozgatást vagy a csuromvizes ágyneműt a szobai fürdetés során, érdemes az Aquamed Bed bath fürdető kendőit alkalmazni. Ezekkel könnyedén, vízmentesen tisztítható a bőr, emellett hidratáló és ápoló hatása is van, ami különösen hasznos inkontinencia esetén.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll