égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az egészséges életmód szerepe az idősgondozásban

A helyes életmód kialakítása minden korosztály számára elengedhetetlen. Idős korban azonban talán még inkább fontossá válik, ugyanis a kor előrehaladtával az immunrendszer fokozatosan gyengül. Emiatt az idős emberek sokkal hajlamosabbak a betegségek, fertőzések elkapására. A betegségek elmúlásához is több időre van szükségük, lassul a gyógyulás folyamata, ráadásul az idősgondozást is jelentősen megkönnyíti, ha nem jelent minden mozdulat óriási megerőltetést.

Az idősek állapotán azonban sokat segíthetünk, ha az idősgondozás során odafigyelünk arra, hogy minél egészségesebb életet éljenek. Idősebb korban különösen fontos a megfelelő minőségű élelmiszerek fogyasztása. Ne csupa magas szénhidráttartalmú étellel etessük az időseket! A szénhidrát természetesen fontos tápanyagféleség, hiszen sok energiát szolgáltat, de egy fekvő betegnek nagyobb szüksége van a megfelelő fehérjék és vitaminok bevitelére.

Fontos a változatos táplálkozás is! Adjunk sok zöldséget, gyümölcsöt a betegnek! Részesítsük előnyben az olyan sovány húsokat, mint a csirkehús! Ha a beteg nem allergiás a tejtermékekre, akkor abból is érdemes minél többet fogyasztania.

Az étkezés mellett nagyon fontos az elegendő folyadékbevitel! Idős korban az emberek általában kevésbé érzik a szomjúságot. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az ápoló odafigyeljen arra, hogy a beteg megigya a szükséges napi folyadékmennyiséget. (Ez másfél-két liter vizet jelent.) A testünk mintegy 60 % -át víz alkotja.

A belső szerveink működése, és a testünk hidratáltsága érdekében nélkülözhetetlen az, hogy eleget igyunk. Az is lényeges azonban, hogy az előírt vízmennyiséget ne egyszerre fogyasszuk el. Idős betegeknél is az a legjobb módszer, ha minden órában egy-két deciliter (egy kisebb pohárnyi) vizet juttatunk a szervezetbe.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll