égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – A fürdető szivacsok használata

Ha egy ember már nem tudja megtisztítani a saját testét, és mások segítségére, azaz idősgondozásra, betegápolásra szorul, az mindig hatalmas traumát jelent az idősebbek életében. Általában nehezen akarják elfogadni azt, hogy más fürdesse őket.

Ha végül mégis beleegyeznek ebbe a helyzetbe, akkor is érdemes inkább fürdető szivacsot használnunk az idős rokonunk vagy ismerősünk fürdetésére, hiszen ez egyrészt higiénikusabb, másrészt a beteg számára is kellemesebb megoldást jelent.

A fürdetés során a fürdető szivacsok alkalmazásának különösen jótékony egészségügyi hatása is lehet, ha megfelelő módon használjuk őket. Óvatosan, kíméletesen masszírozzuk át a beteg teljes testét a fürdető szivacs segítségével. Ezzel hatékonyan eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, valamint a masszírozás a vérkeringésre is kedvező, élénkítő hatással van. Ezekre azonban nincs minden egyes nap szükség. Az idősek fürdetése egy nagyon macerás teendő.

Hogyan tegyük még egyszerűbbé a fürdetést az idősgondozásban?

Ha időt és pénzt szeretnénk megtakarítani, valamint megszabadulni a fürdetéssel járó kellemetlenségekkel, akkor szerezzük be a Aquamed Bed Bath nevű fürdető kendőit. Ezeket speciálisan olyan betegek testének tisztán tartására fejlesztették ki, akik számára nehézkes a mozgás, és a mozgatásuk is nehézségekbe ütközik.

A kendők használata rendkívül egyszerű, csak alaposan át kell törölni velük a beteg teljes testét úgy, hogy minden testrész megtisztítására egy-egy fürdető kendőt használunk fel. A kendők alkalmazása segít teljesen tisztán tartani a fekvő betegeket, ezzel megkönnyítve az idősgondozást, azonban havonta érdemes fürdető szivaccsal is átmosni az idősek testét a fent említett jótékony hatásai miatt.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll