égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás, betegápolás – Életmódtanácsok

A helyes életmód kialakítása számos előnnyel jár. Segítségével elkerülhető a betegápolás szükségessége, illetve lecsökkenthető annak időtartama. Az idősgondozás során sem mindegy, hogy gondozottunk mennyire hanyagolja el magát.

Milyen tanácsokat érdemes betartani az idősgondozás könnyebbé tételéhez?

Az egészséges életmód kialakításának első lépése a káros szenvedélyektől való megszabadulás. A dohányzás rengeteg káros hatása kimutatott: a bőrünk, a hajunk és a fogaink elsárgulhatnak, hosszabb távon pedig tüdőrák kialakulásához is vezethet.

Csökkentsük a koffein- és alkoholbevitelt is! Az alkohol és a hozzá hasonló mérgek elsősorban a májunkat terhelik, ráadásul az idősgondozásban sokszor komoly problémát jelent az időskori alkoholizmus.

Próbáljunk kevesebb cukrot és finomított élelmiszert fogyasztani!

Sportoljunk minél többet! A sport nemcsak az egészségünk megőrzésében segít, hanem jó hatással van az általános közérzetünkre is.

Természetesen az a legjobb, ha a szervezetünk működéséhez szükséges vitaminokat, nyomelemeket természetes forrásokból, élelmiszerekből juttatjuk a szervezetbe. Ha ez nem megoldható, akkor szedhetünk különböző vitaminokat pasztilla formában is.

Válasszunk olyan multivitaminokat, amelyek tartalmazzák az A-, B-, C- és E-vitaminokat is, valamint az olyan nyomelemeket, mint a magnézium, a kalcium, a cink és a szelén.

Fontos az omega-3 zsírsavak bevitele is. Ezek természetes forrásai a halak (különösen a lazac).

A grapefruitmagolaj-kivonatot tartalmazó kapszulák szintén jótékony hatással vannak az immunrendszerre a vírus-, baktérium- és gombaölő hatásuk révén.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll