égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás, betegápolás agyvérzésből lábadozó rokon esetén

idösgondozasAz agyvérzésen átesett személyeknek nagy szükségük van idősgondozásra vagy betegápolásra, hiszen gyakran nagyon legyengülnek, csak nehezen vagy egyáltalán nem tudnak mozogni, így egy ideig képtelenek lesznek saját magukat ellátni.

Fontos, hogy a regenerálódási időszak alatt mindenben segíteni tudjuk őket, ezért érdemes betartani a következőkben bemutatott tanácsokat.

Megfelelő idősgondozás agyvérzés esetén

Idősgondozási, betegápolási előkészületek

Az agyvérzésből lábadózó beteget sokszor az olyan alapvető tevékenységek során is segíteni kell, mint például az evés. Az etetés mellett előfordulhat, hogy az étel állagára is oda kell figyelni, mivel sokan a felépülés első szakaszaiban csak pépes ételt bírnak megenni.

Az öltözködés is nehézkes feladat valaki számára, aki alig tud mozogni. Dolgunkat alaposan megkönnyítheti, ha ebben az időszakban egyszerű cipzáras, tépőzáras vagy „belebújós” ruhát adunk rájuk, így nem kell például gombolással tölteni az időt. A gombos ruhákat a felépülés későbbi szakaszaiban is érdemes kerülni, amikor a betegek, idősek még nem képesek finom mozgásokra.

A fürdés, fürdetés szintén komoly kihívásokkal jár, mind az ápolt, mind idősgondozó, betegápoló számára. A feladatot könnyebbé teheti az Aquamed fürdető kendőinek vagy hajmosó sapkájának a használata. Ezekkel a termékekkel úgy tartható fenn a higiénia, hogy nem kell közben ügyelni, hogy ne vizezzük össze az ágyat. A fürdető kendőkkel elég áttörölni a bőrt, hogy az hidratált és kellemes illatú legyen. A hajmosó sapka szintén hatékonyan tisztít és a benne lévő kondicionálónak köszönhetően ápolja a hajat.

Később, amikor a beteg már képes lesz a mozgásra, érdemes kapaszkodókat felszerelni az ágy mellé és a fürdőszobába, hogy az biztonságos legyen idős rokonunk számára, amíg teljesen vissza nem nyeri egyensúlyát. Emellett karos csapokat is érdemes beszerezni a tekerőgombosok helyett, mivel a körkörös, tekerő mozdulatok is hatalmas kihívást jelenthetnek egy agyvérzésből lábadozó beteg számára.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll