égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – Az orrvérzés csillapítása

Az idősek esetében az orrvérzés kialakulhat a magas vérnyomás következményeként, valamint esetleges balesetek következtében is. Az ilyen esetek és ezek megoldása is az idősgondozás részét képezik.

Az orrvérzés elállítása az idősgondozásban

Az orrvérzés az intenzitását tekintve kétféle lehet: a vér csordogálhat lassan az orrból, illetve lehet erősen folyó is. Az ellátás azonban minden esetben azonos módon történik.

Először is helyezzük nyugalomba a beteget! Ültessük le úgy, hogy a lába lógjon! Semmiképpen ne fektessük a hátára! A fejét döntsük enyhén előre! Erre azért van szükség, hogy a vér a külvilág felé tudjon folyni. Ezért tilos a beteg fejét hátra hajtani, hiszen a vér így a garatfalon csorog le!

Ha biztosan nem törött el semmilyen csontja a betegnek, akkor szorítsuk az orrnyerget, és tartsunk papír zsebkendőt, gézt vagy egyéb anyagdarabot az orrnyíláshoz, hogy felfogjuk a vérzést! Az azonban nagyon fontos, hogy soha ne tömjük be az orrot! Tartsuk ebben az esetben a beteget tíz percen keresztül. Idős emberek esetében érdemes orvost hívni, aki meg tudja állapítani a vérzés pontos okát, és tájékoztatást ad a további teendőkről is. (Hiszen nagy valószínűséggel a magas vérnyomás lehetett a kiváltó ok.)

Ha a beteg elesett, és az orrvérzés ennek következtében indult meg, akkor ültessük le a sérültet, enyhén döntsük előre a fejét, és azonnal hívjuk a mentőket! Ebben az esetben ne szorítsuk az orrnyerget!

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll