égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – Az öregedés velejárói

Mire számíthatunk az idősgondozás során?

A gerontológia az a tudományág, amely speciálisan az öregedés kérdésével, az idős emberek vizsgálatával, a betegségeikkel és azok gyógyításával foglalkozik. Az öregedés az emberek fizikai és szellemi életére is befolyással van. Az öregedés folyamatában az életritmus alapvetően megváltozik, előfordulhat, hogy az idős személy már nem lesz képes ellátni magát és idősgondozásra lesz szüksége.

Az öregedés egy olyan élettani folyamat, amely során az emberi szervezet visszafordíthatatlanul megváltozik. Idős korban jellemző a teljesítőképesség romlása, az energia és az ellenálló-képesség csökkenése. Az idő múlásának tudata sokakban komoly lelki gondokat okoz. Emellett problémát jelenthet a magányosság és a társtalanság érzése. Idős korban általános dolog, hogy az érintett ragaszkodik a megszokott helyzetekhez, nem szereti a változásokat, nehezen viseli az új helyzeteket.

Az öregedés folyamatát felgyorsíthatják az olyan külső tényezők, mint az alváshiány, a helytelen életmód (táplálkozási és mozgásbeli problémák), a lelki sérülések és a káros szenvedélyek (dohányzás, alkohol- és drogfogyasztás).

Idős korban jellemzővé válik a feledékenység, a szellemi leépülés. Az érzékszervek zavara is általános: meggyengül a látás és a hallásérzékelés is.

A mozgás is egyre nehézkesebbé válik. Előbb-utóbb az idős betegek mások segítségére, azaz idősgondozásra szorulnak.

Az idősgondozásban az ápolók fontos feladata az, hogy éreztessék a beteggel, hogy az öregedés egy természetes folyamat, és nem kell rosszul érezniük magukat azért, mert segítségre szorulnak a mindennapi teendőik elvégzése során.

Az idősgondozást megkönnyítő termékek

Az idősgondozás egyik legkényesebb és legkimerítőbb feladata a tisztálkodás, ez azonban jelentősen megkönnyíthető az Aquamed Bed bath fürdető kendőkkel és száraz samponos hajmosó sapkával. Ezekkel vízmentesen, mégis hatékonyan tisztíthatjuk meg ápoltunk testét és haját, anélkül, hogy ki kellene kelnie az ágyból.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll