égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – Az időskori szellemi hanyatlás

Az egyik legkomolyabb kihívás az idősgondozásban

Sajnos az idő előrehaladtával a legtöbb idős ember bizonyos mértékben „elbutul”. Általánosságban elmondható, hogy csökken az összpontosító képességük, a figyelmük, a felfogó képességük, az intelligenciájuk, a problémamegoldó képességük és romlik a memóriájuk. Ez azonban részben megakadályozható. A következőkben azt mutatjuk be, hogyan lehet megbirkózni a szellemi hanyatlással az idősgondozás során.

Idős korban különösen fontossá válik az, hogy kellő hangsúly fektessünk az egészséges életmódra. Az idős betegeknek adjuk minél egészségesebb, változatosabb élelmiszereket. Nagyon fontos az elegendő fehérje- és vitaminbevitel. Ennek biztosítására szedhet a beteg olyan komplex multivitaminokat, amelyek tartalmazzák a szervezet számára szükséges vitaminokat és nyomelemeket egyaránt. Próbáljunk meg egy minél aktívabb életet fenntartani számukra!

Ebbe természetesen beletartozik a mozgás is. Végeztessünk az idősekkel egyszerű gyakorlatsorokat, amelyek átmozgatják az egész testüket, valamint felpezsdítik a vérkeringésüket. A helyes életmód egyrészt jobb közérzetet eredményez, másrészt megerősíti az immunrendszer, ezáltal elősegíti a betegségek elkerülését, illetve a gyorsabb felépülést is.

A szellemi aktivitás fenntartására is szükség van. Ezt úgy tehetjük meg, ha gyakran beszélgetünk a beteggel, folyamatosan történeteket meséltetünk vele, ezzel élvezetesebbé is tehetjük az idősgondozást. Muszáj bevonnunk a beteget a kommunikációba! A szellemi hanyatlás megakadályozásához nem elég, ha csak mi beszélünk, hanem az idős rokont, ismerőst is rá kell venni a mesélésre.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll