égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – Az időskori agyhártyagyulladás

Az agyhártyagyulladás egy olyan vírusos vagy bakteriális fertőzés, amely során az agyat körülvevő három hártya gyulladásos megbetegedése következik be. A legyengült immunrendszerű embereket könnyeben támadja meg, így az idősgondozásban is könnyedén előfordulhat.

Az agyhártyagyulladás tünetei

Az agyhártyagyulladás nagyon súlyos idegrendszeri betegség. Korábban –ameddig nem ismerték az antibiotikumokat– halálos kimenetelű volt. Manapság azonban már gyógyítható.

A betegségnek számos tünete van: ilyenek a láz, az erős fejfájás, a tarkómerevség, a hányinger, a hányás, az ízületi és izomfájdalmak, a fáradékonyság vagy a bénulás.

Ha idősgondozást végzünk és a fenti problémákat tapasztaljuk, akkor azonnal forduljunk orvoshoz! A megfelelő orvosi kezelés segítségével leküzdhetjük a betegséget. A gyógyíthatóság lényegében attól függ, hogy milyen kórokozó okozta az agyhártyagyulladást. A bakteriális fertőzés hatására kialakuló agyhártyagyulladás veszélyesebb, azonnali orvosi beavatkozásra lehet szükség; ennek hiányában halálos lehet.

Az agyhártyagyulladás egy nagyon súlyos betegség. Azért is különösen fontos azonnal orvoshoz fordulnunk, ha a fenti tüneteket tapasztaljuk, mert csak a betegség korai felismerésével és az időben elkezdett gyógyszeres (antibiotikumos) kezeléssel küzdetjük le ezt a betegséget. Idősgondozás során különösen fontos, hogy mielőbb észrevegyük a különböző tüneteket, mivel az időseknél nagyon hamar még súlyosabbra fordulhat a helyzet.

Tudnunk kell, hogy a kezelés sem nyújt minden esetben garantált biztonságot és 100 % -os gyógyulást. A betegségnek lehetnek olyan maradandó tünetei, mint a halláskárosodás, a végtagbénulás és egyéb idegrendszeri zavarok.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll