égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – Az Alzheimer-kór és tünetei

Az idősgondozást jelentősen megnehezítő betegség

Az Alzheimer-kór egy olyan időskori betegség, amely a szellemi leépülés, az elbutulás legfőbb kiváltója. A betegség során az agyszövet folyamatosan elsorvad, elhal. A tudomány jelenlegi állása szerint az Alzheimer-kór nem gyógyítható, mindössze olyan kezelések állnak a rendelkezésünkre, amelyek elviselhetőbbé teszik a beteg számára ezt a kórt. Az idősgondozást gyakran megnehezíti ez a betegség.

Az Alzheimer-kór egy olyan folyamatosan előrehaladó agybetegség, amely során jelentősen romlik a sérült memóriája, egyre nagyobb mértékű feledékenység lesz jellemző, illetve a kommunikációs képességek (a kifejezőkészség és a beszédmegértő funkciók) rohamosan romlanak.

Az hogy a betegség folyamatosan előrehaladó, azt jelenti, hogy a beteg állapota egyre romlik, súlyosbodik. Eleinte csak enyhe fokú feledékenységet tapasztalunk a betegnél. Majd a memória tovább romlik. Egy idő után már minden tárgy, fogalom megnevezése nehézzé válik, a beteg „nem találja a szavakat”.

Az Alzheimer-kór sokszor a beteg teljes személyiségváltozását is előidézi. Az ebben a kórban szenvedők gyakran bizalmatlanná válnak a körülöttük élőkkel szemben. Jellemző rájuk a makacsság, nyugtalanság, szorongás. Esetenként depresszióra utaló tüneteket is tapasztalhatunk, illetve a beteg erőszakossá, agresszívvá válhat. Általánosak a folyamatos hangulatingadozások.

Mivel a betegség csak lassan, fokozatosan alakul ki, ezért gyakran még a beteg környezetében élők is csak akkor gyanakszanak valamiféle betegségre, amikor az Alzheimer-kór már súlyosabb stádiumban van.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll