égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – Az alapvető elsősegély-nyújtási ismeretek fontossága

Elsősegély az idősgondozás során

Ha egy idős rokonunk mások segítségére szorul, akkor dönthetünk úgy, hogy hivatásos ápolót hívunk mellé, aki elvégzi a beteg körüli teendőket a fürdetéstől, az etetésen keresztül az idősgondozás egyéb feladataiig. Ezek az ápolók természetesen rendelkeznek minden olyan ismerettel és képesítéssel, amelyre a betegellátás során szükség lehet.

Sokan azonban úgy döntenek, hogy maguk próbálnak meg gondoskodni az arra rászoruló idősebb rokonról, ismerősről. Ebben a helyzetben nagyon fontos, hogy rendelkezzünk a megfelelő elsősegély nyújtási ismeretekkel.

A beteg mozgatása során számos baleset bekövetkezhet, amelyeket azonnal, helyben meg kell próbálni ellátni, vagy legalábbis elindítani az elsősegély nyújtás folyamatát. A bekövetkező balesetek igen változatosak lehetnek. Az egyszerűbb horzsolásoktól, vágásoktól kezdve akár súlyosabb (az idősek körében különösen gyakori) combnyaktörésig minden helyzetre fel kell készülnünk.

A kisebb sérüléseket tisztítsuk meg, fertőtlenítsük le, majd kötözzük be! Ajánlott az aluderm kötszerek használata. Ezek a kötszerek három rétegből állnak, nem ragadnak bele a sebbe, és az alumínium-bevonatnak köszönhetően elősegítik a sérülés gyógyulási folyamatait.

Ha a betegnek eltört valamelyik csontja, akkor azonnal értesítsük az orvost vagy a mentőket! A kiérkezésükig annyit tehetünk, hogy nyugalomba helyezzük a beteget, és rögzítjük a törött csontot.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll